Няма причина да не се подписва Национален рамков договор, по-скоро

...
Няма причина да не се подписва Национален рамков договор, по-скоро
Коментари Харесай

Маджаров: Няма причина да не се подписва Национален рамков договор

Няма причина да не се подписва Национален рамков контракт, по-скоро ще има неприятни последствия, в случай че не подпишем. Това съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Няма някакви заплашващи неща за сътрудниците, които работят да накарат съборът да гласоподава негативно ”, сподели доктор Маджаров.

Той уточни, че това е вторият случай, когато се организира събор и няма признат бюджет. “Предишния път съборът ни разпореди да подпишем рамковия контракт при избрани финансови параметри, които би трябвало да пазиме. Сега ще предложим същото. Ако съборът се съгласи, е добре. Ако не се съгласи, това значи, че няма да имаме рамков контракт през идващите два-три-четири месеца ”, сподели доктор Маджаров.

Това значи, че системата на опазване на здравето първична, профилирана, извънболнична помощ ще работят по остарелия рамков контракт. Няма да получат своите цени, новите цени могат да влязат единствено с новия рамков контракт, означи той.


В същото време доктор Маджаров акцентира, че това не е събор, който се прави единствено за Националния рамков контракт, ще се разиска и докладът за предходната година. “Времената, в които живеем ни накараха да включим и точката за НРД, по която работим от септември. Основното, което направихме е да почистим всички остарели моменти свързани със остарелия 3-годишен рамков контракт, способи на отчитане по старите разновидности, преди повече от 3 години нямаше въобще задействана система за цифровизация, нямаше национална осведомителна система. Имахме доста оферти от сдруженията, свързани с работа в всекидневието, с компликациите при отчитане на кодовете за процедури, тъй като през това време се вкара и австралийската система за шифроване, това също е изчистено ”, сподели още доктор Маджаров.

Отделно като управление желаеме да предложим и някои революционни неща в частта инспекция - първото нарушаване да се третира със глоба. “Оттук нататък сътрудниците няма да бъдат третирани като извършители всякога, когато ги ревизират, а по-скоро, в случай че се открие нарушаване първоначално ще им бъде предписано наставление ”, сподели още доктор Маджаров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР