Няма премиер в Европа, който една година да не е

...
Няма премиер в Европа, който една година да не е
Коментари Харесай

Нинова: Няма премиер в Европа, който една година да не е стъпвал в парламента


Няма министър председател в Европа, който една година да не е стъпвал в Народното събрание, изключително в рецесия. Всеки министър председател всяка седмица са в парламентите. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява отводът на болшинството и на самия Бойко Борисов да извършва едно от отговорностите си – да се регистрира пред законодателната власт. В ефира на БиТиВи тя изясни, че в случай че през днешния ден Борисов бе пристигнал в Народното събрание, е можел да даде явен отговор за какво първо страната ни е отказала закупуването на тип ваксини, а по-късно се е съгласила. Той трябваше да каже какво е наложило това непостоянно държание, сподели Нинова. Един от огромните проблеми в рецесията е недоверието на българските жители към решенията на институциите. Хората не имат вяра и нямат задоволително информация, означи водачът на опозицията.

Нинова описа за работата си като доброволец в коронавирус поделение в една от столичните лечебни заведения. Бях болна, бях в болница, видях изтощените лекари, медицински сестри и санитари, и взех решение, че, когато изляза ще оказа помощ с каквото мога.

По думите й работата физически се устоя, само че душевен е доста тежко. Трудно ми е да преодолея гибелта на хора, с които предния ден съм общувала, добави Нинова.

„ Заповядайте “ - това споделям на всички, които мислят, че това е пиар, има работа за всички, като видите с очите си лежащите в отделенията, ще разберете защо става дума, отвърна Нинова на критиците си.

Лидерът на Българска социалистическа партия приказва за проблемите на здравната система и дефицита на фрагменти. Трябва да решим въпроса с лекарите, медицинските сестри и тяхното възнаграждение и развиване, сподели Нинова. И добави, че Българска социалистическа партия предлага да има базов приход за работещите в опазването на здравето, оттова нататък може да се надгражда. И страната да заплаща специализациите. Предлагаме страната да поеме финансирането на специализациите, само че против ангажимент да останат да работят в България, изясни още Корнелия Нинова.

Тя разяснява и тематиката с рецесията във водния бранш. Има 700 рискови язовира сега, написа в отчетите. Може да причинят опасност за живота и здравето на хората, това значи рискови. В отчета на КЕВР за ВиК бранша се споделя, че нито едно от ВиК сдруженията не дава отговор на проекта, който му е заложен, изреди единствено част от проблемите Нинова. Инвестициите във ВиК за година са се нараснали, само че са се нараснали и течовете, загубата на вода, 60% от националното благосъстояние изтича някъде. Затова Българска социалистическа партия предлага държавни вложения за възобновяване на „ Напоителни системи “. Внесохме предложение за 1 милиарда лева такива вложения, вместо това позволиха на всеки земеделец да боде земята и да си взема вода, акцентира Нинова.

По думите й до момента в който не решиш казуса с течовете, нищо не правиш. Трябва да се възвърне мрежата с държавните вложения, срещу сме тези основни браншове да се дават на концесии и да се продават, разясни още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР