Няма повдигнати обвинения срещу длъжностни лица за строителството на спортната

...
Няма повдигнати обвинения срещу длъжностни лица за строителството на спортната
Коментари Харесай

Няма повдигнати обвинения за строителството на „Арена Бургас“

Няма повдигнати обвинявания против длъжностни лица за строителството на спортната зала „ Арена Бургас “. Това е посочено от Окръжната прокуратура в Бургас в отговор до БНР. 

Делото за осъществени нарушавания при проектирането и строителството на залата, за което се твърди, че е довело до двойно завишаване на цената, е формирано по сигнал на жител, прецизират от държавното обвиняване. 

Делото за скандалното строителство на спортната зала е формирано от Специализираната прокуратура през август 2021-а година. Една година по – късно, след закриването на Специализираната прокуратура, то е изпратено на Окръжната прокуратура в Бургас по подготвеност. 

До момента по делото са назначени, само че към момента неприключили 2 експертизи – съдебно-счетоводна и техническа и няма лица привлечени към наказателна отговорност. В края на предходната година в Народното събрание, след одит на Министерството на младежта и спорта, тематиката беше включена в парламентарен надзор.

Депутатът Радостин Василев, някогашен отраслов министър, във връзка одита и поисканите още 6 млн. лева за довършването на залата съобщи:

" Няма да препилиме единствено пода долу, тъй като тя няма никакво съоръжение, което да прави работа, залата няма помощни пространства, които да са годни, с цел да се организират надпревари в нея. Аз ще подам сигнал в Прокуратурата против Шипковенска, борда на шефовете, Красен Кралев, Весела Лечева и Шишков за това, което се е свършило в тази зала ", сподели Василев.

Близо 70 млн. лева е инвестицията в спортната зала „ Арена Бургас “ досега. От депутати и институции няма постъпили сигнали за нарушавания в Окръжната прокуратура в Бургас, акцентират от държавното обвиняване. Към сегашния миг, няма постъпило и предложение за провеждането на интернационално спортно събитие. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР