Няма отразено повишение на възнагражденията на служителите на Министерството на

...
Няма отразено повишение на възнагражденията на служителите на Министерството на
Коментари Харесай

Пожарникарите притеснени: В Бюджет 2022 няма заложени пари за по-високи заплати в МВР

" Няма отразено покачване на възнагражденията на чиновниците на Министерството на вътрешните работи в плана на Бюджета за 2022 година. Според нас е извънредно незаслужено, като се има поради възходящата инфлация през последните месеци ". Това казa инж. Венцислав Павлов - президент на Синдиката на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " в " Денят стартира ".

Лятото е пратено в Министерството на финансите мнение с предложение за 20% нарастване на възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Друго направление, по което не са съгласни от синдиката в заложената финансова рамка, са средствата за финансови разноски.

" Не можем да не отчетем обстоятелството, че средствата са увеличени със 100%, само че сумата е извънредно незадоволителна, като се има поради, че се усилва от 14 млн. и 900 хиляди лв. на близо 30 млн. Това за поредна година ще докара до неспособност Министерство на вътрешните работи да може да придобива дълготрайни материални активи и да ремонтира такива ", обясни той.

" През последните години по оперативни стратегии се закупи доста модерна техника. Проблемът е, че няма задоволителен финансов запас за нейната поддръжка ", добави Павлов.

Според него всяка година са нужни към 1 млн. лв. за закупуване на защитни дрехи и съоръжение за пожарникарите и спасителите. " Последните години с министрите едвам се договарят по 300 хиляди лв. и поради този недостиг на финанси с всяка последваща година проблемите се задълбочават ", сподели още инж. Венцислав Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР