Няма от какво да се страхуваме, нека направят проверки на

...
Няма от какво да се страхуваме, нека направят проверки на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Не прави чест на управляващите да говорят за корупция при „Балкански поток“

Няма от какво да се опасяваме, дано създадат инспекции на „ Балкански поток “. Добре е да прочетат някои неща и се надявам да ги схванат и да спрат да лъжат. Това съобщи някогашният енергиен министър Теменужка Петкова в ефира на Би Ти Ви.

Много притеснително е министър председателят Петков да сипе обвинявания, че има корупция по строителството на „ Балкански поток “. Хората, които върнаха медиаторите при внасянето на природния газ, това би трябвало да знаят българските жители, приказват за корупция. На първо място Асен Василев съобщи, че договаряния с „ Газпром “ няма да се водят, след това стана ясно, че те са водили договаряния с „ Газпром “ в идващия месец, за които никой не разбра. Затова да се приказва за корупция не им прави чест на ръководещите, разяснява Петкова.

България получава газ по „ Балкански поток “. Пет са точките, които са свързани с „ Газпром “, тъй че ние умерено можем да получаваме газ по този газопровод. 683 млн. лв. сме получили по този план от „ Булгартрансгаз “ през предходната година. Тръбата е българска. Ако не бяхме го осъществили този план, България щеше да изчезне от енергийната карта на Европа. Всички тези тръби и компресорни станции, които ние модернизирахме, са в интерес напълно на страната ни, посочи някогашният енергиен министър.

С доста самоувереност приказват за импорт на полутечен газ, само че да напомни, че по времето на ГЕРБ доставихме първите няколко кораба с полутечен газ, когато беше по-евтин и това разреши да създадем микса подобен, че да няма смяна в цената на тока, напомни на финала на диалога Теменужка Петкова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР