Няма основание да се говори отсега за някакъв национален локдаун.

...
Няма основание да се говори отсега за някакъв национален локдаун.
Коментари Харесай

Кунчев с информация изправени ли сме пред нов строг локдаун

Няма съображение да се приказва занапред за някакъв народен локдаун. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред публицисти. " Всички вероятни ограничения са разказани в Националния проект, който беше признат от държавното управление. Доколкото 14-дневната заболяемост към момента се движи в границите на 320-330 приблизително за България - няма съображение да минаваме към идващ стадий на ограниченията. Да се приказва занапред за някакъв народен локдаун , няма никакво съображение ", сподели още доцент Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор разяснява, че е имало задържане на заболяемостта една -две седмици. " Много се надявах, че сме навлезли в съществено плато, те и в този момент не се подвигат със сериозен размер, само че продължава растежът и всекидневно и на седмична база, като в някои области той е изключително мощен. Ако приказваме за спомагателни ограничения, към този момент на този стадий, това би могло да стане в тези области, в които заболяемостта е над два - два и половина пъти по-голяма от междинната за страната ", разяснява още доцент Ангел Кунчев. Главният държавен здравен контрольор съобщи, че през днешния ден ще употребява опцията, че всички шефове на районни здравни инспекции са тук, с цел да се обсъдят ограничения с тези от тях, в чиито области има висока заболяемост. Той означи, че растеж на заболяемостта има в Габрово, а в Търговище и Русе има известно усъвършенстване.

" За да сме добре насочени, постоянно гледаме какво се случва и към нас. Ние не сме някакво изключение. Това е четвърта вълна, която в този момент обгръща Централна и Източна Европа. Има и много по-високи стойности, да кажем Сърбия доближиха над 2 и половина пъти над междинните наши. В момента пораства заболяемостта и в Румъния и в други страна. Очевидно октомври месец ще достигнем оптималните стойности и ние и балканските страни, след което се надявам да стартира спад ", сподели още доцент Ангел Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР