Няма опасност Топлофикация София да фалира. Това заяви в ефира

...
Няма опасност Топлофикация София да фалира. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Няма опасност Топлофикация София да фалира

Няма заплаха " Топлофикация София " да банкрутира. Това съобщи в ефира на ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Проблемът, който ние поставихме още през септември е, че има огромна ценова ножица, защото " Топлофикация София " купува нещо, да речем за 5 лв., а го продава за 2 лв.. Така е решил КЕВР. За страдание, не постигнахме ефикасен разговор със служебното държавно управление и резултатът към този момент е налице. Дефицитът единствено за няколко месеца е 160 милиона лв. за " Топлофикация София ". Увеличението на цената на парното не е поискано от " Топлофикация София ", това е решение на КЕВР. За нас това не взема решение систематичния проблем. Системният проблем се взема решение с обезщетения от страната. Затова имам вяра, че с новото държавно управление ще намерим метод ", разяснява Георгиев.

Според него, решенията за огромния дълг са в съществуването на държавна политика. Има опция за обезщетения, които покриват разликите в повишаването, добави той.

" КЕВР е определила, че 47 лв. ще коства природният газ, сега той е 102 лв.. По данни на " Булгаргаз " се чака 120 лв. да стигне през януари и февруари. Това е ценовата ножица и тя не може да продължава да се отваря до безспир. Време за губене няма, ние сме дали посоката за решенията и е време да възстановим разговора. Има един регулаторен капан - КЕВР споделя на какъв брой се купува природният газ и на какъв брой се продава създаденото. Разликата, за жалост, е в минус ", изясни Георгиев.

Председателят на СОС съобщи, че има развитие по въпросите за Княжевския и Драгалевския въжен превоз. " Водихме яростни борби за възобновяване на Княжевския и Драгалевския въжен превоз. Не е вест, че спечелихме делото в съда за Княжевския въжен превоз. Тези лифтове са частна благосъстоятелност, ние - Общинският съвет взехме решение по какъв начин га ги възстановим и стигнахме до спор със притежателя. Международна експертиза удостовери мнението на основния проектант, че лифтът може да се възвърне в същите граници. Поставихме остро и въпроса за Драгалевския въжен превоз. Предстои той да бъде възобновен, уповавам се през идната година да стартира работа по това ", добави Георгиев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР