Няма опасност от наводнения заради преливащи язовири на територията на

...
Няма опасност от наводнения заради преливащи язовири на територията на
Коментари Харесай

Няма опасност от наводнения заради преливащи язовири в област Плевен

Няма заплаха от наводнения поради преливащи язовири на територията на област Плевен. Това съобщи регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.

Състоянието на водоемите се намира под наблюдаване, дебитът на язовир "Тотлебенов вал " в парк "Кайлъка " понижава, само че изпускането на вода от него продължава. Превантивно е подхванато изпускане на вода и от язовир "Сини вир ". Река Искър има още два метра свободен размер до върха на дигите.

Областният шеф обаче е безапелационен, че на този стадий обстановката е под надзор, подхванати са превантивни ограничения за недопускане на наводнения. "Напоителни системи " също реализират нужните дейности. След намесата на регионалния шеф казусът с наводнените алеи в парк "Кайлъка " е намерил трайно решение.

От "ВиК "-Плевен са почистили канала в сериозната част на парка и са построили спомагателен, който извежда водата непосредствено в река Тученишка. Веднага след прекъсване на дъждовете ще се направи проверка на канализацията в парка от хотел "Кайлъка " до язовирите, защото мрежата е остаряла и евентуално компрометирана. На мястото на изкопания спешно канал за отводняване на алеите, ще бъде положена тръба с огромен диаметър, с цел да бъде решен трайно казусът и да не се позволяват повече наводнения в парка, прецизират от регионалната администрация в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР