Няма окончателно решение за изтегляне на американските войски от Германия

...
Няма окончателно решение за изтегляне на американските войски от Германия
Коментари Харесай

Столтенберг потвръди намеренията на САЩ да се изтеглят от Германия

Няма дефинитивно решение за евакуиране на американските войски от Германия - това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от видеоконференцията на министрите на защитата на Алианса, представен от 24 часа.
Той обаче добави, че е получил уверения от министъра на защитата Марк Еспър, че Съединените щати остават ангажирани с европейската сигурност.
Това е двустранен въпрос, само че е значим за всички съдружници в Алианса, сподели Столтенберг.
" Това, което видяхме предходната година, е че Съединените щати усилват наличието си в цяла Европа в други страни като, да вземем за пример, балтийските страни, Полша, Черноморския район ", съобщи той.
Столтенберг заяви, че по отношение на повишената съветска военна опасност, редица от съюзницитеще закупят нови противовъздушни и противоракетни системи, измежду които ракетните комплекси „ Пейтриът “ и САМП/Т.
Запитан за упованията си от идната среща на върха Белград-Прищина, която би трябвало да се  организира в Белия дом в края на месеца, Столтенберг отговори:
„ Бих бил доста деликатен със спекулациите за излаз от среща на върха, която още не се е състояла. Но мога да кажа, че поздравявам разговора. Това е единственият метод да се решат провокациите в района и обвързваните несъгласия с Косово, както и за намиране на политическо решение “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР