. Няма нови условия, никакви чудеса, които да се случат...

...
. Няма нови условия, никакви чудеса, които да се случат...
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Спорът между София и Скопие не е за историята, а е криминален

„. Няма нови условия, никакви чудеса, които да се случат... Зоран Заев би трябвало да отговори дали има различен проект, на какво се надява, за какво е тази дезинформация ... Поведението на македонските политици разкрива отвращение и търсене на различен вид. Дано този различен вид не осъди тази страна на безтегловност в продължение на няколко години “. Това сподели пред БНР Любчо Нешков, журналист и притежател на осведомителна организация БГНЕС. 

Служебният министър на външните работи, чиято страна сега ръководи Съвета на Европейския съюз. П ортугалското председателство и Европейската комисия поемат самодейност за превъзмогване на блокадата за начало на договарянията на Република Северна Македония (РСМ) за участие в Европейски Съюз.

Нешков разясни, че разногласието сред България и РСМ не е за историята, а е престъпен - за подправяне на историческите обстоятелства. 

„ Македония няма дипломат в София от година и половина. Искат решение на този въпрос, а нямат представител в София. Какъв знак е това? “. 

В предаването „ Събота 150 “ Нешков добави: 

„ Македонският въпрос е геополитически, не идеологически. Не зависи от това коя партия е на власт в една от страните. Ние не участваме шумно при отбраната на позициите си, тъй като това е една от задачите на пропагандата - двете страни да влизат в обществен и тежък спор... Дали би трябвало да променим тактиката си - да, дали да бъдем малко по-активни - изрично, само че дали би трябвало да влизаме в тона - изрично не. Проблемът сред София и Скопие не е сред народите, а сред дълбоката страна в Македония, за която приказват самите македонски политици, и тези, които сега извършват техните проекти и желания “. 

Интервюто с Любчо Нешков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР