Няма нищо по-разочароващо от това да се опитаме да влезем

...
Няма нищо по-разочароващо от това да се опитаме да влезем
Коментари Харесай

15 средства, с които ще се избавите от подуването на корема

Няма нищо по-разочароващо от това да се опитаме да влезем в чифт дънки и да се окаже, че не можем да закопчаем копчето, тъй като сме с издут стомах. За подуването има доста аргументи, само че огромна част от тях могат да бъдат предотвратени.

Затова, в случай че идващият път се окажете с сходен проблем, вижте няколко трика по какъв начин да се справите.

Храни, богати на калий

Този минерал взаимодейства с натрия и оказва помощ да се контролира салдото на течности в тялото, което е причина за подуването. Това значи да ядете повече храни, като банани, портокали, домати, любеница и аспержи. Последните съдържат и аминокиселина, наречена аспарагин, която - бонус! - работи като диуретик и оказва помощ да се изведе непотребната вода от организма.

Без дъвка

Отървете се от привички, които ви карат да поглъщате непотребния въздух, като дъвка, защото това може да аргументи отичане. Ако желаете да освежите дъха си, смучете късче мента.

Намалете въглехидратите

Не е нужно да се отказвате от въглехидратите, само че е добре да намалите приема им вечер. Нишестените храни, като самун и тестени произведения, могат да ви накарат да задържите вода, по тази причина най-добре е да ги избягвате преди лягане.

И без газирано

Мехурчетата в газираните питиета могат да разширят стомаха ви. Придържайте се към чистата вода.

Подгответе се за Постановление на Министерски съвет

Ако сте склонни да се подувате преди или по време на цикъла си, уверете се, че получавате задоволително количество калций (1000 mg на ден) и магнезий (320 mg дневно). Те оказват помощ за облекчение на признаците на Постановление на Министерски съвет, в това число и отичане.

Намалете захарните заместители

По принцип изкуствените подсладители предизвикват газове, защото те отиват непосредствено в червата. Ако желаете да подсладите нещо, по-добре използвайте малко захар.

Лимонена вода

Няколко лимонови резени във водата придават освен усет, само че оказват помощ и против отичане. Горчивите храни, като лимон, подтикват соковете от стомашно-чревния тракт и подкрепят началото на процеса на храносмилане.

Когато храносмилането е положително, тялото ви разгражда по-добре храната и гълтам повече от питателните субстанции, които ви оказват помощ да поддържате здравословно тегло и плосък стомах.

Приемайте пробиотици

Тази добра бактерия работи, с цел да поддържа придвижването на храносмилателния тракт, което може да предотврати отичане. Проучване е открило, че дамите със синдром на раздразнените вътрешности (състояние, характеризиращо се с болки в корема, отичане и запек или диария), които одобряват пробиотичния вариант B. infantis в продължение на четири седмици, виждат по-малко отичане от тези, на които е да давано плацебо.

Магданоз

Изследванията демонстрират, че пресният магданоз е различен натурален диуретик, тъй че го прибавете към пикантните вечери, с цел да избегнете отичане.

Движете се

Борбата със запека е се показва в това да ходите най-малко 15 до 20 минути всеки ден. Това ще ви раздвижи, а в случай че включите интензивни тренировки, може да помогне да се освободите от непотребните течности. /profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР