Няма нищо по-опасно за млада демокрация от президентския режим, смята

...
Няма нищо по-опасно за млада демокрация от президентския режим, смята
Коментари Харесай

Политологът Хр. Анастасов: Няма нищо по-опасно за България от президентска република

Няма нищо по-опасно за млада народна власт от президентския режим, счита Анастасов.

 

Провалът на опитите за сформиране на кабинет са признаците, а не повода на рецесията. Страната ни се оказва в най-сериозната конституционна рецесия, без да е такава безусловно, счита той.

При неразбираема политическа поръчка за парламентарно ръководство, един механизъм, който е умислен като краткотраен и безпристрастен, и като извънреден, имам поради служебното държавно управление и през това президентското ръководство, характерът и духът на нашата република е заплашен по тази верига от некадърност да се сформира държавно управление или провалено бързо държавно управление, което виждаме към този момент във втори следващ парламент, разяснява политологът.

„ Ние подготвени ли сме да продължим с аварийно, спешно ръководство, без ясно болшинство в Народното събрание, през най-страшния миг в европейската история, най-малко от 1989-та година насам “, попита той по отношение на продължаващата война на Русия против Украйна.

Докато има човешка институция, ще има корупция в нея, акцентира политологът във връзка абсурда с към този момент някогашния зам.-председател на Европейския парламент Ева Кайли.

„ За първи път се мисли за механизми за управление на външното лобиране “, означи Анастасов.

По неговите думи визитата на Зеленски в Съединени американски щати опровергава тезата за отмалялост у западните страни в поддръжката им за Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР