Няма нищо по-красиво от старинните сладкиши, защото не само, че

...
Няма нищо по-красиво от старинните сладкиши, защото не само, че
Коментари Харесай

Ако ви се намират 1 чаша мляко и 2 чаши брашно, направете най-вкусния и СОЧЕН сладкиш с шоколадова заливка:

Няма нищо по-красиво от старинните сладкиши, тъй като освен, че се подготвят от естествени артикули, които постоянно имате в кухнята, те се мерят с чаша и можете да ги вършиме, когато пожелаете, даже всеки ден.  Сладкишът с шоколадова заливка, който ви предлагаме през днешния ден, е доста сочен и апетитен. Ето какво ви би трябвало, с цел да си го приготвите:

Сочен сладкиш с шоколадова заливка

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

4 яйца

1 чаша захар

1 чаша прясно мляко

1 чаша олио

1 пакетче бакпулвер (10 г)

1 пакетче ванилова захар (10 г)

3 бр. супени лъжици какао на прахуляк (30 г)

2 чаши брашно (200 г)

За заливката:

2 чаши мляко

1 дребна чаша олио (50 мл)

1 дребна чаша захар

3 супени лъжици какао (30 гр.)

 сладкиш с шоколадова заливка

Приготвяне: 

Включете фурната незабавно да загрее на 180 градуса, защото до момента в който загрее, към този момент ще сте приготвили тестото за сладкиша и той ще е подготвен за печене. Пригответе всички съставки, посочени в рецептата, и мерителна чаша от 200 ml.

 сурови яйца

В по-дълбока купа счупете четири яйца (не е нужно да отделяте белтъците от жълтъците), след което ги разбийте на пяна с миксер. При непрестанно разтрошаване последователно прибавете една чаша захар. Трябва да бъркате към 5-10 минути, т.е. до момента в който захарта се разтвори и яйцата побелеят на кремообразна гъста примес.

 разрушени яйца

Добавете една чаша мляко и една чаша олио към разрушените яйца, след което продължете да разбивате още една минута, до момента в който съставките станат гладки. След това прибавете едно пакетче ванилова захар и 2 чаши пресято брашно, смесено с 1 пакетче бакпулвер и 3 супени лъжици какао на прахуляк.

 брашно в яйцата

 какаово тесто

Разбийте с миксер, само че на най-ниската скорост (на уреда) до приемане на равномерна, гладка, хомогенна примес. Така приготвеното тесто изсипете в намазнена тава с размери 26х33 см., само че можете да го печете в каквато форма желаете (ако е по-голяма, ще се получи по-нисък сладкиш, а в случай че е по-малка, сладкишът ще бъде по-висок).

 тесто във форма

Сместа се разпределя отмерено в тавата и се пече в загрята на 180 градуса фурна (около 25 минути). Докато сладкишът се пече, приготвяте заливката: в тенджера слагате 2 чаши мляко (400 мл), по 1 дребна чаша захар (2 супени лъжици) и олио (50 мл) и 3 супени лъжици какао (30 г).

 мляко в тенджера

Загрейте на слаб огън при непрестанно бъркане. Глазурата не би трябвало да завира, а да се затопли, с цел да се слеят съставките в еднообразен сос. Изпеченият блат се оставя да изстине, да е хладък, след което се нарязва на кубчета.

След това се залива с топлия сос, оставя се да изстине и се украсява по избор.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР