Няма никакво значение как се казва председателят на Комисията по

...
Няма никакво значение как се казва председателят на Комисията по
Коментари Харесай

Доц. Жана Попова: Виждаме нещо, което познаваме от близкото минало

Няма никакво значение по какъв начин се споделя ръководителят на Комисията по просвета и медии, когато мисли, че Народното събрание ръководи Българска национална телевизия и БНР . Това мнение изрази в изявление за БНР доцент Жана Попова, учител във Факултета по публицистика и всеобщи връзки.
„ Нелош план за промени беше импортиран в последните дни на Народното събрание преди ГЕРБ да изчезне от монопола на ръководството. За страдание, сега виждаме нещо, което познаваме от близкото минало “, разяснява Попова в предаването „ Преди всички “.

Най-важното, което би трябвало да позволи новият състав на медийната комисия е дали желаят да продължат метода на ръководство на ГЕРБ , счита Жана Попова. По думите ѝ всяка последваща комисия като че ли не познава работата на предходните .

Технологията трансформира даже жанровете , изключително в радиото и малкия екран това е бързо очевидно, означи още доцент Попова по отношение на поръчките на генералния шеф на Българска национална телевизия за рационализация.

„ Модернизацията, за която приказва господин Кошлуков, аз не я виждам. “

Жана Попова дава слаба оценка на приключващия през юли мандат на Емил Кошлуков .

Според Попова не би трябвало да се закрива Съвет за електронни медии, тъй като „ всеки регулатор има своята функционалност “ и концепцията е извънредно последна.

Доц. Попова вижда казуса в това, че „ регулаторите се трансфораха в политически принадлежности “. Съвет за електронни медии има не просто регистраторска активност, в каквато беше превърната последните години, добави тя.

Сегашният състав на Съвет за електронни медии е изгубил задачата на регулацията , акцентира Жана Попова.

Има извънредно огромен напор да се реши казусът с подправените вести , само че това няма да стане през наказването, това е потвърдено, посочи преподавателят.

Ние сме преводачи на действителността . Не може журналистът да носи виновността за действителността. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР