Няма никакво съмнение, че ако пробвате да направите тези невероятни

...
Няма никакво съмнение, че ако пробвате да направите тези невероятни
Коментари Харесай

Вкусни кифлички със сирене и масло

Няма никакво подозрение, че в случай че пробвате да извършите тези невероятни кифлички, всички към вас ще се влюбят в тях. Пухкави, вкусни и извънредно ароматни, те ще ви върнат в детството и ще ви донесат доста мотиви за вкусни и сладки усмивки към масата.

За първи път пробвах рецептата преди към десетина години и от този момент ги върша постоянно когато имам опция. Напоследък – изключително постоянно, тъй като се арестувам повече вкъщи, а огромния ми наследник, който не обича да яде съвсем нищо, напряко е влюбен в тях.

На пръв взор приготвянето им наподобява комплицирано и времеемко, само че мога да ви уверя, че напълно не е по този начин. Истината е, че опитът още повече улеснява нещата, само че даже да ви се постанова да ги приготвите за първи път, ще се справите.

Необходими артикули:

500 г брашно
1 пакетче прясна квас за самун
1 ч. ч. краве мляко
9 с. л. олио
2 яйца
200 г сирене
140 г краве масло
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

Включете фурната да се загрее на 220 градуса.

Пресейте брашното в огромна купа. Разтворете маята в затопленото прясно мляко и я прибавете към брашното. Прибавете олиото, захарта и солта. Разбъркайте и по-късно замесете с ръце на авансово набрашнен плот. Трябва да се получи хубаво меко тесто. Оставете го встрани да отпочине.

Натрошете сиренето. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на прекрасен бухнал сняг, а жълтъците отделете, с цел да намажете по-късно кифличките, преди да ги сложите във фурната. Добавете натрошеното сирене към разрушените белтъци и смесете добре.Разделете тестото на две или на три според от размера на кифличките, които желаете да извършите. Разточете всяко парче тесто на тънка кръгла кора. Намажете хубаво и щедро с разтопеното масло. След това, разрежете кората на 16 триъгълни части, както режете пица. В края на всяко парче поставете малко от плънката и навийте на рулце, като започнете от необятния край.

Подредете деликатно готовите кифлички в намаслена тава, като внимавате да има задоволително разстояние сред тях, с цел да не се залепят по време на печенето. Намажете ги с жълтък и ги сложете в загрятата фурна. Печете, до момента в който станат зачервени и златисти.

Да ви е сладко!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР