Няма никаква промяна в позицията на България по отношение на

...
Няма никаква промяна в позицията на България по отношение на
Коментари Харесай

Позицията ни по македонския въпрос остава твърда

Няма никаква смяна в позицията на България във връзка с Република Северна Македония . В това бе безапелационен от трибуната на Народното събрание служебният министър-председател Стефан Янев.

" Няма смяна в българската позиция. Включително през вчерашния ден в Министерски съвет приехме позиция, която ще бъде показана пред европейските ни сътрудници. Позицията ни остава същата ", сподели министър председателят.

При все това служебният кабинет не можел да наложи съответни дейности и позиции на идващото държавно управление , само че има вяра за последователност.
 Все повече българи желаят споразумяване на връзките ни с районен съд Македония
Все повече българи желаят споразумяване на връзките ни с районен съд Македония

Над 70% считат, че това е приоритет пред участието на Скопие в Европейски Съюз

" Нека подчертая - позицията на България за Република Северна Македония и Западните Балкани е неизменима - ние желаеме те да имат европейски бъдеще ", увери Янев.

" По отношение на РСМ фактът е , че имаме подписан контракт за добросъседство, който би трябвало да се съблюдава ", добави той, изразявайки вяра югозападните ни съседи да спазят своите отговорности, записани в документа.

Припомняме, през вчерашния ден държавното управление утвърди позицията на България за Съвета " Общи въпроси ", който ще се организира на 14 декември в Брюксел , като страната ни ще бъде представлявана от президента Румен Радев.
 Илхан Кючук: Стигнахме ниска точка във взаимоотношенията си с районен съд Македония
Илхан Кючук: Стигнахме ниска точка във взаимоотношенията си с районен съд Македония

Важен е диалогът за отбрана на човешките права

В позицията се по точката от дневния ред на Съвета по отношение на разширението и процеса на стабилизиране и асоцииране България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания , както и към Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония и Албания, призната от Министерски съвет на 09 октомври 2019 година и подкрепена с декларацията на Народно събрание от 10 октомври 2019 година

За България определящ остава основополагащият принцип на личните заслуги на всяка обособена страна-кандидат. Българската страна смята, че Албания е подготвена за прогрес по пътя към Европейски Съюз, като има подготвеност да поддържа приемането на Преговорната рамка за страната и провеждането на първа Междуправителствена конференция.
 В Северна Македония разискват наложителна имунизация за медици
В Северна Македония разискват наложителна имунизация за медици

Както и за чиновниците на администрацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР