Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България,

...
Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Има готовност да се евакуират българи от Русия, но до момента няма такива молби

„ Няма никаква непосредствена заплаха за територията или жителите на България, които се намират на нашата територия. В това отношение всички би трябвало да бъдат спокойни, няма нещо, което да наподобява притеснително в този миг “. Това увери министър председателят акад. Николай Денков след края на съвещанието, което свика във връзка със обстановката в Русия.

В основата на диалога е бил въпросът за българите в Русия и по какъв начин може да им се помогне, в случай че обстановката се усложни. Външният министър Мария Габриел увери, че ведомството следи непрестанно обстановката там, както и че е в непрестанен контакт с Европейския съюз, НАТО и българското посолство в Москва.

Още сутринта Министерство на външните работи предложи да се заобикалят пътуванията до Русия. При потребност от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към посолството в съветската столица и генералното консулство в Санкт Петербург. Има подготвеност и да се изтеглят дипломати и жители, само че досега няма такива молби.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР