Няма никаква формална или законова причина да бъде отказано приемането

...
Няма никаква формална или законова причина да бъде отказано приемането
Коментари Харесай

Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата вълна на популизъм в Австрия и Нидерландия

Няма никаква официална или законова причина да бъде отказано приемането на България и Румъния в Шенген, съобщи в " Още от деня " евродепутатът Радан Кънев. По думите му причина са вътрешнополитическите процеси в Австрия и Нидерландия, върху които не можем да влияем.

" Премина стадий на парламентарна рецесия в Нидерландия. За страдание там първа политическа мощ е партията на господин Вилдерс, която употребява откровена и извънредно вулгарна антибългарска и антирумънска реторика в предизборната си акция. Г-н Вилдерс употребява " българин " като засегнатост в границите на своите популистки послания ".

В Австрия, където следващата година също предстоят избори, сестринската партия на господин Вилдерс - " Партията на свободата ", води в социологическите изследвания, което извънредно изнервя ръководещите сега партии, сподели още Кънев.

" И двете партии са сестрински на господин Костадинов и Възраждане. Ако него не го наскърбяват на българин, може би има повече информация. Но ние сме заложници на много бързорастящата вълна на популизъм в Австрия и Нидерландия ".

Кънев дефинира следващото предложение за промяна на крайния период за дерогацията на " Лукойл " като " евтина партизанска корист " с основна национална тематика.

" Като пусна тв приемника, виждам съименниците Делян Добрев и Делян Пеевски да се изричат още веднъж за дерогацията, няколко дни след следващото съглашение сред партиите от ръководещото болшинство. За мен опцията да се освободим от следващия детайл на кремълския енергиен монопол на Балканите е нещо доста положително, само че в случай че ще го вземат български мутри и мафиоти, ще е неприятно. Тук би трябвало да влезе стратегически интернационален вложител ", уточни евродепутатът.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР