Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да

...
Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да
Коментари Харесай

Министърът обеща, че следващите ваксини няма да ги кара бус за кренвирши

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни артикули да возят първата партида COVID-ваксини у нас, само че идващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „ Пфайзер “ и количествата ще отидат непосредствено в специфичните фризери на виновните здравни инспекции в страната. Това сподели пред bTV здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов.

Той още веднъж атакува създателите на иронични мнения за кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните през вчерашния ден товарни коли, като акцентира, че шегите „ разколебават и допират страховете на българските жители “. „ В този живот остава това, което сме създали, не остават мненията за това, което сме създали “, отсече проф. Ангелов, като изясни, че термографът е потвърдил, че не е имало нарушавания на температурния режим, а също така кашоните с имунизациите са имали изсъхнал лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да означи, че частни компании оказват помощ и на други държавни управления, само че доста по-голямата доставка при започване на идната година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на имунизацията. Към момента това е единствено „ Пфайзер “, само че при започване на идната година се чака да се включи и „ Модерна “ със своя артикул. „ Очаквам до края на годината да приключим имунизационната акция и да обхванем 70% от българското общество “, разгласи Ангелов.

Тази заран министърът стана първият българин, ваксинирал се против ковид на наша територия. „ При мен нито една от предстоящите реакции не срещнах, усещам се извънредно добре “, съобщи Ангелов, като уточни, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса. Неговата имунизация стана в претъпкана с публицисти стая в МБАЛ „ Света Анна “ в столицата. Колко безвредно е това в изискванията на пандемия? Министърът призна, че, въпреки да са употребявали най-голямото допустимо помещение, не са очаквали чак подобен медиен интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР