Няма незаконно подслушване на политици. Това е установила проверка на

...
Няма незаконно подслушване на политици. Това е установила проверка на
Коментари Харесай

Прокуратурата не откри незаконно подслушване на политици

Няма нелегално подслушване на политици. Това е открила инспекция на Софийската градска прокуратура, почнала откакто вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, със специфични разследващи средства (СРС) протестиращи и политици. Прокуратурата е изискала документи от ДАНС, ГДБОП, дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и организация " Технически интервенции ", която ползва СРС-тата.

Не е открито нелегално подслушване, показват от държавното обвиняване. Това съответствува и с изказванията на Националното бюро за надзор на СРС, което преди няколко седмици даде отговор на юрист Николай Хаджигенов, че не е бил наблюдаван нелегално. Всъщност този отговор значи, че няма нарушавания при процедурите по искане и предоставяне на позволения използване на СРС-та, а не, че такива въобще не са били употребявани.

Прокуратурата твърди, че хем никой не е бил подслушван нелегално, хем измежду следените няма политически лица. Установено е, че по линия на ГДБОП са били прилагани СРС-та против кандидат-депутати. Това обаче е било по разработки за разпространяване на марихуана и амфетамини. Тези СРС-та са били прекъснати. Не се знае кои са следените претенденти.

Няма никакъв проблем

Подслушването беше един от най-големите кавги, почнал след идване на власт на служебното държавно управление. Рашков описа, че е било формирано дело за готвен прелом по текст от Наказателен кодекс, който в никакъв случай до момента не е бил употребен. Според него подслушваните са стотици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР