Няма недоверие между партньорските служби в НАТО, заяви вицепремиерът и

...
Няма недоверие между партньорските служби в НАТО, заяви вицепремиерът и
Коментари Харесай

Каракачанов: Декларацията на българското правителство за Сирия е умерена

Няма съмнение сред партньорските служби в НАТО, съобщи вицепремиерът и министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Относно предварителната информация по ударите против химически цели в Сирия той посочи: „ От нашите сътрудници се знаеше горе долу таймингът в идващите 72 часа, тъй че съответно за приблизителното време е информацията, която получихме от нашите служби “.
Индикациите от Сирия все още са, че това е еднократна военна акция, целяща да респектира държавното управление в Дамаск, а не дълготрайна военна акция, след която да следва и сухопътна интервенция, акцентира военният министър. По думите му „ разгръщане на войната в Сирия би било съдбовна неточност “.
Каракачанов дефинира държавната декларация за военните удари в Сирия като „ умерена “.
" В Близкия изток постоянно са надделявали егоистичните стопански ползи на една или друга велика мощ, в съответния случай следим същото. В Сирия нещата се " стегнаха " в допълнение, тъй като се образуваха две противопоставящи се системи - от едната страна западните сили, които подлагат на критика режима на Башар Асад, от другата страна - Русия и Иран, които го пазят, а от трета страна - Турция, която взема решение свои районни въпроси, употребявайки обстановката, с цел да взема решение националните си въпроси, да кажем, с кюрдското население. Така че нещата са доста комплицирани, те няма по какъв начин да бъдат решени на парче, от който и да е от трите играча независимо, т.е. за три фактора приказвам, за Сирия съответно - те са същите и в Близкия изток ", сподели министърът пред БНР.
Преди идния Консултативен съвет по национална сигурност идната седмица Каракачанов открои тематиката за плановете за превъоръжаването и модернизацията на българската войска.
" Още преди две седмици Съветът по защита към Министерство на защитата утвърди два от трите плана, следва координиране, по-късно би трябвало да влязат в Министерски съвет и да бъдат гласувани от Народното събрание. Става въпрос за новите изтребители и за бронираните машини “, сподели Каракачанов.
Той изясни, че ресурсът на военната техника, с която разполагаме, стартира да изтича и е редно тази техника да се възобновява от време на време. „ Това трябваше да стартира да се случва още преди 10 години “, акцентира Каракачанов.
Проблемът с недокомплекта е присъщ за всички армии в Европа, даже за Германия като богата страна, в която виталният стандарт на военните е по-голям, сподели още министърът на защитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР