Няма недостиг на антибиотици. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването проф.

...
Няма недостиг на антибиотици. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването проф.
Коментари Харесай

Няма недостиг на антибиотици, увери зам. министърът на здравеопазването

Няма дефицит на антибиотици. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов.

“В последните четири дни се покачва броят на издадените и изпълнените електронни предписания и понижава броят на анулираните – с неточности или пропуски. Не се планува връщане на хартиената рецепта, а и министър Хинков съобщи преди дни, че връщане обратно на този стадий няма ”, изясни той. “В момента изрично няма дефицит на антибиотици.

По думите му един от антибиотиците, който липсваше на пазара, се е появил ден след въвеждането на електронното определяне. Това значи, че концепцията за изсветляване на доставката на медикаменти работи.

“Сега се събират всички сигнали и проблеми, проучват се, има решения на някои проблеми, за други следва ”, добави той. “Все още не е решен въпросът, в който се планува курс на лекуване, изискващ банкет на три таблетки, а в опаковката на лекарството има пет таблетки. ”

По думите му този проблем на този стадий не може да се реши, тъй като нарушаването на вторичната опаковка на лекарствените артикули е неразрешена.

“Дадена е опция в случаите, в които са предписани две опаковки от медикамент, пациентът да може да вземе едната, а след една седмица – другата ”, изясни той. “Възможно е и при предписани два медикамента пациентът да може да вземе единствено единия. ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР