Няма начин да получим неустойки заради закъснението на доставката на

...
Няма начин да получим неустойки заради закъснението на доставката на
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма предвидени неустойки в договора за изтребителите

Няма метод да получим неустойки поради закъснението на доставката на новите изтребители F-16, изясни вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в " Лице в лице " по бТВ. Преди няколко дни военният министър Стефан Янев разгласи, че в края на месеца най-късно до март, у нас идват щатските специалисти, с които ще преговаряме поради закъснението при изработването на самолетите.

" Ще поставим старания, само че по контракт ние нямаме право ", сподели той. Вицепремиерът изясни, че няма по какъв начин да се предоговори контракт. И добави, че точно поради това е споделил, че повече няма да изсипваме една торба пари за самолети на хартия. Василев косвено укори предходните ръководещи, че са го позволили, като са подписали неблагоприятен контракт.

" Договорът би трябвало да е преференциален за двете страни. Трябва да има задатък, наказателна клауза, капиталова стратегия. Когато това го има, ние имаме един безупречен контракт ", разяснява Василев.

Той беше безапелационен, че не чака повишаване на електричеството след повдигането на мораториума, който наложи Народното събрание и разяснява потребността от нови нуклеарни мощности в страната. Василев изрази и персоналното си мнение, че е срещу градежа на АЕЦ " Белене ".

" Моето мнение е, че площадката на " Белене " не е подобаваща ", отсече Асен Василев. Той добави, че ще би трябвало да се образова нов екип от експерти, които да работят там, както и да се доизгражда инфраструктурата, което щяло да излезе доста скъпо.

Но също по този начин акцентира, че Политическа партия ще спазят съдружното съглашение за разбор на нуклеарните мощности, ще се проведат диалози с специалистите и най-после ще теглим чертата и ще кажем къде е рационално да се построи тази мощ ", сподели Асен Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР