Няма място за притеснение заради увеличаването на новите случаи, защото

...
Няма място за притеснение заради увеличаването на новите случаи, защото
Коментари Харесай

Проф. Кълвачев: Наличието на вируса не означава болен човек


Няма място за терзание поради увеличението на новите случаи, тъй като съществуването на вирус изобщо не значи болен човек. Огромната част от инфектираните, в случай че не са тествани, няма и да схванат, че са инфектирани. Това изясни в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов вирусологът проф. Златко Кълвачев.

По думите му, вирусът си върви обикновено, държи се обикновено. Това е седми вид на човешки ковид, ние си живеем с останалите, те са измежду нас, изясни вирусологът.

COVID-19 все още има три разновидности, добави проф. Кълвачев.

" Най-вероятно нещата ще затихнат откакто се натрупа това имунно население, така наречен имунен вал, който да ограничи вируса ", сподели проф. Златко Кълвачев.

Математическият модел е като метода ин витро - в епруветката всичко е идеално, само че в действителна среда истината е напълно друга, в сравнение с в лабораторията, счита проф. Кълвачев.

Според него, дължината на карантината е обвързвана с инкубационния интервал, като практиката демонстрира, че сред 5 и 14 дни е най-честият интервал на болестта.

Хроничен този вирус няма да стане, безапелационен е проф. Кълвачев. Резултатът от него е, че или си изцяло оздравял, или умираш.

" Няма данни този вирус да е основан изкуствено, това е невероятно. Освен това, защо му е на някой да основава нещо, което има 1% смъртност, кому е належащо това? ", сподели вирусологът.

Има вируси, които интензивно се реплицират в нас, ежеминутно. И дори вирусолозите спорят за тях. Така че, вируси има и ние си живеем с тях. Това е ситуацията, добави проф. Кълвачев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР