“Няма място за притеснение, заради цените на парното и топлата

...
“Няма място за притеснение, заради цените на парното и топлата
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Част от ръста на инфлацията идва от неслушането на опозицията

“Няма място за терзание, поради цените на парното и топлата вода”. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в “Денят на живо” по NOVA NEWS.

“Преди 1-2 седмици имаше съвещание на Комисията по енергетика, с цел да чуем тези цени авансово. Това са първичните поръчки, които са дадени от предприятията. Тези цени няма да се осъществят, тъй като в тях са включени инфлацията, цените на ремонтите, и цената на газа”, изясни Аталай, който е и зам.-председател на Комисия по енергетика.

Той бе безапелационен, че цената няма да остане такава, каквато е все още и поради наложения от държавното управление мораториум, само че въпреки всичко ще има нарастване от 1 юли, което ще бъде с до 50%.

“Според законовата форма при една смяна от над 15% на енергийните цени, ще има ново разглеждане на цените на услугите”, разясни Аталай.

Според него това, което е трябвало да се направи авансово са планове на енергийно бедните и на нужното за България количество електрическа енергия.

“Последните наши планове демонстрират, че в България има над 650 000 енергийно бедни”, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

Той разяснява и инфлацията. “Стана по този начин, че всички предприятия, които създават и в същото време получават помощи - ги начисляват върху продукцията”, изясни той и добави, че това е “вносна инфлация”, само че има и друга, която “идва от недалновидността и от неслушането на Движение за права и свободи и опозицията”.

“Не ни послушаха, когато предложихме по-най бързия метод да се компенсират цените на силата, които се начисляват върху цената на продукцията”, съобщи Рамадан Аталай и заключи, че “управляващите обичат повече да посещават нощни заведения, в сравнение с денем да се занимават с проблемите на обществото”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР