Няма място за притеснение за доходността на универсалните пенсионни фондове.

...
Няма място за притеснение за доходността на универсалните пенсионни фондове.
Коментари Харесай

Доходността за втора пенсия е добра

Няма място за терзание за доходността на универсалните пенсионни фондове. Това разяснява Евелина Милтенова, ръководител на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване във връзка на изявленията в медии, че доходността на фондовете спада фрапантно. "Това е остаряла информация. Знаехме, че декемврийските резултати ще бъдат такива по отношение на придвижването на пазара и на финансовите принадлежности. Но още към 31 януари доходността на фондовете към този момент е много по-различна и позитивна ", увери тя.

Ние управляваме дълготраен артикул и дълготрайните пари на обезпечените от втория дирек, които са със срочност 35-40 години, добави тя.

Миналата 2018 година беше доста неприятна за пазарите, имаше доста огромни корекции и трендове надолу, тъй че не е ненадейно да има сериозен спад в доходността на универсалните фондове, разяснява пък икономистът Георги Вуджев. Проблемът е, че даже когато се гледа дълготрайно, виждаме, че пенсионните фондове съумяват да предпазят парите от инфлация, само че не съумяват да донесат спомагателна рентабилност, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР