Няма място за компромис по отношение на Тайван и Съединените

...
Няма място за компромис по отношение на Тайван и Съединените
Коментари Харесай

Китай към САЩ: Не си правете илюзии за Тайван

Няма място за компромис във връзка с Тайван и Съединените щати не би трябвало да си вършат илюзии по този въпрос. Това съобщи в четвъртък китайското министерство на защитата, като добави, че Вашингтон в последно време е направил редица " провокации " по тематиката, съобщи Ройтерс.

Китай твърди, че въпросът за Тайван, който счита за своя територия, е най-чувствителният във връзките му със Съединени американски щати - страната, която е и най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжие за Тайван.

Помолен на месечен брифинг в Пекин да разяснява китайско-американските военни връзки, представителят на китайското министерство на защитата Ву Циен съобщи, че съществуването на здрави и постоянни връзки е положително и за двете страни и е това, което светът чака.

" От известно време обаче Съединени американски щати споделят доста безотговорни неща и вършат доста провокации във връзка с Тайван, Южнокитайско море и разузнаването с военни кораби и самолети. Особено по въпроса за Тайван Китай няма място за компромис и американската страна не трябва да си прави илюзии по този въпрос ", сподели Ву.

Острите разлики във връзка с Тайван проличаха и сред американския президент Джо Байдън и китайския му сътрудник Си Дзинпин. Си съобщи, че тайванците, които се стремят към самостоятелност, и техните поддръжници в Съединените щати, си " играят с огъня ".
 Съединени американски щати с предизвикателство към Китай: Поканиха Тайван на формален конгрес
Съединени американски щати с предизвикателство към Китай: Поканиха Тайван на формален конгрес

Събитието ще бъде тест за задачите на Байдън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР