Няма метод за гласуване, който е панацея, но смесеното гласуване

...
Няма метод за гласуване, който е панацея, но смесеното гласуване
Коментари Харесай

Крум Зарков: Смесеното гласуване в една секция е възможно най-лошият вариант

Няма способ за гласоподаване, който е панацея, само че смесеното гласоподаване в една секция е допустимо най-лошият вид, сподели правосъдният министър Крум Зарков по време на блиц надзор в правната комисия на Народното събрание. Той бе запитан за неговото мнение по признатите през вчерашния ден на първо четене в комисията законопроекти за промени в Изборния кодекс, единият от който – на „ Българска социалистическа партия за България “, планува гласуването да се реализира с хартия и машинно.

Въпросът към Зарков беше подложен от Милен Матеев от „ Продължаваме Промяната “. Той напомни, че за плановете за промени в изборното законодателство не са поискани мнения от институции и организации, което по думите му е нарушаване на правилника за работа на Народното събрание.

„ Министерство на правораздаването не е сезирано за предоставяне на мнение по трите законопроекта (бел. ред. на „ Българска социалистическа партия за България “, „ Възраждане “ и „ Демократична България “) “, разяснява Крум Зарков, а неговото мнение за законопроектите е, че са ненавременни, а „ някои от тях са искрено нездравословни “. Министърът уточни, че поддържа машинното гласоподаване и добави, че смятането, най-после, на двата типа гласоподаване - с хартия и машина, подсигурява голям брой задраскани и нарушени протоколи.

Във връзка с Плана за възобновяване и резистентност министър Зарков сподели, че правосъдното ведомство е отговорно за 10 законопроекта, които са минали през Министерския съвет и са импортирани в Народното събрание. Той добави, че всички промени в законодателството, свързани с проекта, би трябвало да се случат до края на 2022 година, с цел да може България да получи достъп до над 700 млн. евро.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР