Няма масово подслушване на политици, магистрати, няма никакви подслушвания на

...
Няма масово подслушване на политици, магистрати, няма никакви подслушвания на
Коментари Харесай

Няма подслушвани журналисти,според ДАНС

Няма всеобщо подслушване на политици, магистрати, няма никакви подслушвания на публицисти. Това съобщи ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Димитър Георгиев в Народното събрание при разискването на Доклад на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществената активност през 2016 година

В отговор на въпрос на народен представител от Българска социалистическа партия Георгиев съобщи, че през 2016 година има 10 случая на използване на СРС за тероризъм.

Георгиев сподели, че от ДАНС са изготвили писма до ръководителя на Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните известия Димитър Лазаров с молба за съвещание на комисията, с цел да се почисти най-ефективното и вярно използване на Закона за СРС и да се избегнат разминавания.

Осигурили сме безспорна опция за инспекция на бюрото по техните функционални отговорности, даване на оптималната информация, която са поискали, сподели Георгиев. По думите му бюрото е изпращало инструкции към ДАНС , които след това са били имплементирани и приложени в организацията с негова заповед, с цел да се подсигурява бистрота на цялата процедура по използване на СРС.

Председателят на Държавна организация " Технически интервенции " /ДАТО/ Цветан Китов съобщи в пленарна зала, че в организацията СРС се извършват единствено и само строго в границите на закона. Всички инспекции, които е изпълнявало бюрото в границите на организацията, са срещали цялостно подпомагане и сме изпълнявали напътствията, сподели още Китов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР