Няма как да устоите на това ароматно пролетно предложение, пригответе

...
Няма как да устоите на това ароматно пролетно предложение, пригответе
Коментари Харесай

Тортиля с пресен чесън

Няма по какъв начин да устоите на това ароматно пролетно предложение, пригответе си го, а бялото вино ще бъде от нас

Необходими Продукти

● свеж чесън - 3 връзки
● яйца - 4 бр.
● зехтин - 150 мл или слънчогледово олио
● сол - на усет
● хамон
● прошуто
● кашкавал - за декорация и гарниране

Начин на подготвяне

Изчистените стръкове свеж чесън нарежете на късчета, дебели към 1 см. Запържете ги на слаб огън със зехтина и малко сол, до момента в който омекнат (не би трябвало да се препържват).

Отцедете от мазнината.

Разбийте яйцата с малко сол и в бездънен съд ги смесете с отцедения от лой чесън, разбъркайте добре.

Върнете сместа в тигана, като преди този момент сте капнали в него няколко капки лой (за посоченото количество артикули добре е тиганът ви да е с диаметър 24 см, с цел да стане тортията с естествена дебелина. Ако разполагате с различен размер, може да увеличите или надлежно да намалите продуктите. Също по този начин е значимо той да е с незалепващо покритие).

Оставете на спокоен огън, до момента в който видите, че по ръбовете сместа побелява. Пробвайте да повдигнете малко към този момент повтвърдената тортиля, с цел да видите дали е подготвена от долната страна и даже от горната страна да е още течна, не се тормозете.

С паница или похлупак, по-големи от диаметъра на тигана, похлупете и обърнете тортилята, а по-късно още веднъж деликатно я плъзнете в тигана, с цел да се подготви и от другата страна (ако при обръщането леко се разтече, няма нищо). Гответе още веднъж на спокоен огън няколко минутки, като отново си проверявате със шпатулката дали изпод е получила приятния тен. Когато това се случи, нашата тортиля е подготвена.

Прехвърлете в паница и гарнирайте с хамона, прошутото, сирене или кашкавал. С шунка също се получава доста добра композиция.

Пожелавам ви прелестен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР