Няма как да пренебрегнем лявото и дясното в политиката. Този,

...
Няма как да пренебрегнем лявото и дясното в политиката. Този,
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Няма как да пренебрегнем лявото и дясното в политиката


Няма по какъв начин да пренебрегнем лявото и дясното в политиката. Този, който споделя, че няма разлика, е десен. Това е прикритие на същинските проблеми, които партиите би трябвало да извадят. Коментарът направи правосъдният министър Янаки Стоилов довечера в студиото на „ Панорама “.

Той акцентира още, че лявото постоянно е било прогресивно. По думите му не би трябвало да е самоцел съединяването на разнородни партии. Ние сме най-дясната страна в Европейски Съюз, в случай че се вземе коефициентът на бедността, изясни Стоилов. Нуждем се от нов преход, счита той.

Министърът разяснява и идния избор за нов ръководител на Върховния касационен съд. Бих желал да има първокласен избор с претенденти, които са потвърдили своя професионализъм. Това ще реши Висшия правосъден съвет. За мен е по-добре съдийската гилдия да не напуща Висш съдебен съвет, сподели той.

Очаквам освен в границите на Висш съдебен съвет, а и в съдийските, юридическите среди да се разисква въпросът, да се оферират подобаващи претенденти, които чакам да доближат до Висшия правосъден съвет, добави Стоилов.

Вчера се видях с делегацията от Европарламента. Това е част от политическия пейзаж и е обикновено да се водят диалози с европейските ни сътрудници. Евродепутатите споделиха неща, които цялото общество знае. Всички чуха тяхната оценка, че от прокуратурата се чака по-добра работа изключително в битката с корупцията по високите етажи на властта, тъй като там действителни резултати няма. Това беше и един от претекстовете ми да желая оставката на основния прокурор. Не споделям, че евродепутатите поддържат моето мнение. Това си е наш вътрешен проблем, разяснява правосъдният министър.

Прехвърлянето на Бюрото за отбрана от основния прокурор към министерството на правораздаването е по-скоро алегорично, подчертаСтоилов.

" В момента има две каузи, които са позволени за разглеждане, по моя самодейност, едното пред Върховен административен съд, тъй като Висш съдебен съвет съгласно мен неприемливо отклони произнасянето всъщност на направеното искане, откакто 7 часа води полемика, най-после откри, че не може да прегледа настояването всъщност ", разяснява правосъдният министър във връзка настояването за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР