Няма как да очакваме лесен противник в Световна група I.

...
Няма как да очакваме лесен противник в Световна група I.
Коментари Харесай

Националите за Купа Дейвис: Оптимисти сме за мача с Казахстан

" Няма по какъв начин да чакаме елементарен съперник в Световна група I. Колкото по-нагоре се изкачваш, толкоз по-трудно става. Това е обикновено. Казахстан е реализуем противник. Хубавото е, че сме домакини и имаме право на избор на настилка. Ще би трябвало да създадем оптимална подготовка, с цел да ги преодолеем. Няма да бъде леко, само че имам вяра, че ще имаме поддръжката на всички тук. На хартия нещата са едно, само че в Купа " Дейвис " отборния дух и желанието за победа са определящи. А ние сме посочили, че сме мощни в това отношение и по тази причина съм оптимист ", съобщи Димов.

Валентин Димов благодари особено на Стефан Цветков за това, че ще продължи да управлява федерацията по тенис и след Общото заседание през вчерашния ден.

„ Бяхме провели доста диалози с президента на федерацията Стефан Цветков. Вече доста години той поставя големи старания и отделя доста време и сила за федерацията. Много хора и персонално аз изразихме желанието си той да продължи да го прави в името на просперитета на тениса в България. Благодарен и благополучен съм, че той се слуша в нашата молба и ще продължата да ни поддържа и да управлява федерацията по тенис.

България реализира огромния триумф в Нова Зеландия в отсъствието на Григор Димитров, само че капитанът на " трикольорите " се надява Димитров да укрепи състава за дуела с Казахстан през септември.

" Всички ще поставим нужните старания, ще проведем диалози и се надявам той да пристигна и да играе през септември. Смятам, че възможностите това да се реализира не са дребни. Ако стане, ще бъде огромна поддръжка за целия тим и ще увеличи възможностите ни за победа ", сподели Димов.

Капитанът не пропусна да похвали Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Пьотр Нестеров и Александър Донски за успеха в Крайстчърч.

" Много сме щастливи и горди от постигнатия триумф. Момчетата демонстрираха добра и сърцата игра, голямо предпочитание и себераздаване. Всеки се постара оптимално по време на лагера и по-късно на мачовете. Всички от екипа поставиха старания, с цел да стане този резултат факт. А не беше елементарно, тъй като изискванията бяха доста тежки поради часовата разлика, изменчивото време. Радващо е, че успяхме да се пригодим, а момчетата са следващ път се потвърдиха като експерти и се оправиха с всички провокации ", сподели Димов.

Първата ракета на националния тим Димитър Кузманов се надява на сериозна поддръжка в срещата с Казахстан.

" Няма по какъв начин да бъде елементарно. Напълно обикновено е. Хубавото е, че ще играем пред родна аудитория. Надявам се много хора да дойдат и да ни поддържат, а ние да ги зарадваме. Но има доста време до тогава. Най-важното е да се съхраним оптимално физически и душевен за септември, за за можем да покажем това, на което сме способни ", сподели Кузманов.

Мико няма доста време за отмора на родна земя след триумфа в Нова Зеландия, защото още на следващия ден отпътува за Индия за присъединяване на три шампионата от сериите " Чалънджър ".

Александър Лазаров от своя страна съобщи: " Купа " Дейвис " е събитие в тениса и в него сме виждали какви ли не обрати. Тук най-съществен е тимът. Когато един играе, все едно всички сме на корта. Затова считам, че сме доста рисков противник. Разбираме се чудесно и имаме голям капацитет. Тенисът е самостоятелен спорт, само че в този шампионат самичък никой не може да успее ", разяснява Лазаров.

Лазаров изрече съболезнования за жертвите от опустошителното земетресение в югоизточна Турция и Сирия. Трус с магнитуд от 7,7 по скалата на Рихтер в понеделник рано сутринта лиши живота на над 15 хиляди души в двете наранени страни и нанесе големи материални вреди, като броят на жертвите продължава да пораства поради множеството затрупани под останките на рухналите жилищни здания.

" Това, което се случи в Турция и в Сирия, е чудовищно. Надявам се хората там бързо да се възстановят от тази тежка обстановка. За страдание в живота не постоянно всичко е под наш надзор. Съболезнования към фамилиите на жертвите. Надявам се засегнатите да останат мощни и със задружните старания на всички да се оправят с тази същинска покруса ", съобщи българският национал за Купа " Дейвис ".

" Искам да изкажа съболезнования за всички, изгубили близки. Имам доста другари турци. Единственото радващо сега е, че има доста българи и други доброволци, които оказват помощ да се облекчи болката на потърпевшите ", добави неговият съотборник в националния тим Александър Донски.

" За мен е чест, че бях в тима, който заслужи място в историята с този огромен триумф. Горд съм с момчетата. Борихме се до край и се раздадохме оптимално ", добави Донски.

 " За мен е изключителна чест да бъда част от този народен тим. Три пъти съм с този тим и три пъти побеждаваме, а това е ужасно прекарване за мен ", съобщи Пьотр Нестеров.

От Българска федерация по тенис подариха на националите и всички от екипа по един Алманах „ Тенис през три века ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР