Няма как да говоря за чувствата на хората, защото сега

...
Няма как да говоря за чувствата на хората, защото сега
Коментари Харесай

Как се живее в Русия след въвеждането на санкциите

Няма по какъв начин да приказвам за възприятията на хората, тъй като в този момент човек може да получи до 15 години затвор, в случай че подлага на критика ``специалната операция``, наричайки я война, в случай че популяризира ``фалшиви новини``, поддържа глобите или приканва към митинг. Трябва да се внимава. Не може да се стачкува, тъй като всеки, който го направи, бива арестуван незабавно, даже инцидентни хора. Спомнете си какво се случи на митингите на площад ``Болотная``, когато Немцов беше погубен, или в Беларус. Тези държавните управления са положителни в потушаването на митинги. 

Полицията за битка с безредиците към този момент е на всички места. Те освен управляват телевизионните канали и уеб страниците, само че и всички медии. Социалните мрежи са глобявани, в случай че не спомагат. Facebook и Гугъл бяха санкционирани за това, че ``не отстраняват подправени новини``. Правителството ограничи скоростта и по-късно ги спря. Случвало се е и преди. В момента и Twitter има наложена санкция. Използването на VPN оказва помощ. 

Активите на централната банка са замразени, рублата падна с съвсем 50%, трябваше да затворят фондовите тържища, да замразят акции, притежавани от задгранични вложители, с цел да не могат да теглят пари и така нататък Борсата евентуално ще отвори в понеделник, ще забележим какво ще се случи. Централната банка вкара комисионна от 12% за закупуване на валута. Първоначално беше 30%. Банките разшириха спредовете за търсене на предложения безумно доста, често до 2,2x. Хората се редят на дълги опашки пред банкоматите, тъй като желаят да изтеглят долари. На втория ден след оповестяването на глобите се появиха ботове в Telegram, показващи къде има банкомати, които пускат долари. Опашки се образуваха и в три часа сутринта. 

 



 

Магазините и компаниите замразяват активността си. Някои затварят не поради наказания, а поради неустойчивост - по този начин по контракт е по-евтино да се преизчисли всичко, да се преподпишат контракти, да се сменят логистиката и цените. Опашки се извиват пред магазините, които оповестиха, че затварят. Стоките започнаха внезапно да нарастват или напълно да изчезват.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР