Няма жена, която да не обича разглезващия ефект от различни

...
Няма жена, която да не обича разглезващия ефект от различни
Коментари Харесай

10 домашни спа процедури

Няма жена, която да не обича разглезващия резултат от разнообразни процедури. Има такива обаче които несъмнено избират да заложат на уюта и спокойствието на домашната конюнктура, а и на надалеч по-бюджетни разновидности, без скъпи артикули и посещаване на профилирани спа центрове.

Голяма част от продуктите в хладилника и по рафтовете във вашия дом може да се трансфорат във вълшебна съставна част за домашна спа терапия, след която да се почувствате като кралица. Вижте по какъв начин с тези 10 спа процедури.
 Конгресът на Съединени американски щати утвърди военна помощ за Българската войска 7 окт 2022 | Близо $40 млн. $ финансова помощ ще бъде получена от българската войска от Съединени американски щати. Това е реалност, откакто Конгресът...
1. Подмладяващ скраб за тяло

Редовното ексфолиране е значимо за унищожаване на мъртвите кафези, които могат да се натрупат на повърхността на кожата. За подхранващ скраб за тяло, смесете малко кафява захар и зехтин. Можете също по този начин да добавите малко мед за, и няколко капки етерично масло по желание. Използвайте скраба под душа, като втривате с кръгови придвижвания по тялото и обърнете изключително внимание на лактите.



2. Освежаваща маска за крайници

Често подценяваме стъпалата си, само че те се нуждаят от изключително внимание, изключително след дълго тичане или подготовка, или в случай че сте прекарали ден на високи и илеганти обувки. За да поглезите вашите крайници, смесете равни количества овесени ядки, царевично брашно, морска сол и зехтин. Добавете няколко супени лъжици гел от, в случай че разполагате с подобен, с цел да получите консистенция като на маска. И тук прибавете етерично масло по избор. Нанесете върху краката и масажирайте. Оставете за няколко минути, след което измийте.

3. Парна процедура за лице

За да си извършите парна баня вкъщи напълнете купа с преварена вода и я оставете леко да изстине, с цел да не е гореща, с цел да изгори кожата ви. Добавете няколко капки етерични масла, като масло от чаено дърво за склонна към акне кожа, лавандулово масло за мазна кожа или розово масло за суха кожа. Напарете лицето си за няколко минути, като се наведете над купата с забрадка покриваща главата ви. Добре е да извършите следваща процедура с пречистваща глинена маска или просто да нанесете малко тоник и овлажнител.

4. Омекотяваща терапия за ръце

За да омекотите ръцете си употребявате овлажняващ скраб, изработен от 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица захар и чаена лъжичка бадемово или масло от гроздови семки. Загребвайте малко от сместа върху ръцете си, след което масажирайте с кръгови придвижвания на всички места. След няколко минути изплакнете сместа с топла вода, до момента в който по-голямата част от маслото се отмие, след което подсушете. Завършете с хидратиращ крем или лосион за ръце.



5. Подхранваща маска за коса

Смачкайте добре узряло авокадо и да го нанесете непосредствено върху косата си, с цел да я подхраните. Има различен елементарен вид, който да приложите за възкръсване на косата с домашни средства - нанесете разрушено яйце върху косата, оставете за 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.

6. Млечна баня

Може да се почувствате като и да си извършите домашна млечна вана. Добавете няколко чаши пълномаслено мляко към водата за във ваната,а в случай че желаете да се поглезите до дъно - смесете малко етерични масла и мед, след което поставете листенца от роза за край.

7. Ароматерапевтичен душ

Въпреки че ваните са идеални за разпределяне, в случай че нямате достъп до такава отново можете да си създадете спа преживяване и под душа. Изберете релаксиращо етерично масло като лавандула или ободряващо масло като нероли и прибавете няколко капки към в чаша топла вода. Поставете я на пода пред вас, до момента в който се къпете, с цел да позволите на парата да освободи ароматите.

8. Избелване на кожата

Папаята и ананасът са страхотни естествени ексфолианти и избелители на кожата заради алфа хидрокси киселините, които съдържат. За да стегнете и озарите кожата си, смесете малко папая с кисело мляко и мед и нанесете като маска за лице. Оставете да работи 10 минути, след което изплакнете. Като опция, изсипете малко сок от ананас във формички за лед и оставете във фризера за една нощ. След като замръзнат, прекарайте кубчетата лед от ананас върху кожата си и оставете за пет минути, преди да изплакнете.

9. Погрижете се за очите си

Ако имате подпухнали, сухи или раздразнени клепачи, пробвайте домашно средство за усмиряване и ободряване. Хладните пакетчета чай от лайка или резени краставица са положителни обичайни средства за изстудяване и усмиряване на зоната към очите, а резени картофи оказват помощ за подпухнали очи. Запалете няколко свещи, пуснете релаксираща музика и легнете с пакетчета чай, резенчета краставица или картофи, стойте по този начин най-малко 10 минути.



10. Почистване на лицето

За грижа за лицето вкъщи, започнете с разчистване и леко ексфолиране на кожата си с овесени ядки и вода. Следвайте това с успокояваща, овлажняваща или почистваща маска, направена от естествени съставки като кисело мляко, авокадо, ягоди или мед. И най-после, поглезете се гальовен масаж с натурално масло като масло от, гроздови семки или бадемово масло. Нанесете маслото върху ръцете си, след което масажирайте лицето си с нежни кръгови придвижвания. Това ще помогне за поддържане на кожата и усилване на циркулацията.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР