Няма информация за пострадали българи заради изригването на вулкана Килауеа

...
Няма информация за пострадали българи заради изригването на вулкана Килауеа
Коментари Харесай

Няма пострадали българи при изригването на вулкан на Хаваите

Няма информация за потърпевши българи поради изригването на вулкана Килауеа на Хаваите, оповестиха от външното министерство, базирайки се на информация от посолството на България във Вашингтон и генералното консулство в Лос Анджелис. 
 Хаваи: Лава бликна от водата, заля туристическа лодка и рани 23-ма
Генералното консулство на България в Лос Анджелис следи непрестанно обстановката.

Вулканът Килауеа е в непрекъсната интензивност от 3 май. Той се намира във вулканичен парк, в чийто периметър от началото на изригването всички са евакуирани. В негова непосредственост се позволяват обособени туристически групи с плавателни съдове, които да следят изригването на вулкана. Вчера един от туристическите плавателни съдове беше засегнат от изригваща лава. 23-ма туристи бяха ранени.

Министерство на външните работи предлага на българските жители да се въздържат от сходни турове в региона на вулкана и да се преценяват с формалните разпореждания за сигурност и сигурност на локалните управляващи.

Дежурният телефон на генералното консулство в Лос Анджелис за незабавни случаи е: +1 310-437-3606.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекцията " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР