Няма информация и за 7-месечното бебе на жената Близките на

...
Няма информация и за 7-месечното бебе на жената Близките на
Коментари Харесай

Роднини на изчезналата след труса в Турция Айлин се надяват да я открият жива

Няма информация и за 7-месечното бебе на дамата

Близките на 29-годишната Айлин от Бял Извор, която изчезна след труса в Турция, не престават да се надяват на знамение и чакат положителни вести от южната ни съседка. Жената е с двойно поданство и е в Антакия, региона на Хатай, предава. Тя и 7-месечното ѝ бебе са в неопределеност след разрушителните трусове. Роднините ѝ в село Бял извор са получили информация, че брачният партньор на сънародничката ни - турски жител, и по-голямото им дете - на 5 години, са били открити мъртви. Тази информация към момента не им е предоставена по формален ред от Министерство на външните работи.

Ето какво сподели бащата на Айлин: „ Аз жена нямам. Тя изпълняваше ролята на майка на сина ми. Всичко тя приготвяше ”, споделя насълзен Гюлестан Кенан.

Четвърти ден фамилията на 29-годишната Айлин живее само с вярата, че се случи знамение. „ Не знам въобще по какъв начин ще го преодолея това нещо. Четвърти ден с вяра чакаме вести за щерка ми и другия ми внук ”, твърди мъжът.

Айлин е омъжена в Турция от 7 години. Последно се е прибирала през лятото за сватбата на брат си. Днес единствените новини от Турция в Бял извор идват от околните на фамилията. „ Пишат ми: „ Внучката намерихме, зетя ”. Сега им е погребението. Не поисквам и на най-големия си зложелател такова страдалчество ”, безапелационен е бащата на изчезналата Айлин.

В Бял извор публична информация от управляващите няма. „ Те са звънели във Външно министерство и няма нищо доказано нито за Айлин, нито за дребното дете ”, твърди Зехни Емин, кмет на село Бял извор.

Всички тук живеят с нещастието на жертвите на земетресенията и наблюдават новините. В селото от първия ден събират помощи за потърпевшите. „ Досега сме извозили с микробуси даренията, които са събрани, детски облекла, памперси, одеяла ”, показва кметът на село Бял извор.

А фамилията на Айлин благодари на всички за поддръжката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР