Бургазлията можеше да влезе в политиката навремето, но предпочете да

...
Бургазлията можеше да влезе в политиката навремето, но предпочете да
Коментари Харесай

Голямо признание за България! Основателят на ГЕРБ в Бургас стана съдия на Олимпийските игри в Париж

Бургазлията можеше да влезе в политиката преди време, само че избра да се развива в спорта и потвърди своите качества на международно равнище

От Париж долетя влиятелна вест за България, която ще изпрати арбитър на олимпийския шампионат по битка, който ще се организира от 5 до 11 август т.г. Високото самопризнание за професионализъм и отлична форма е заслужил бургазлията Недялко Кирезиев и към този момент е получил назначението за Олимпийските игри през настощята година. 

От Българската федерация по битка прибавиха, че през последните шест месеца той е бил следен по какъв начин съдийства на основни срещи на Азиатската олимпийска подготовка в Киргизстан, както и на международната пресявка в Истанбул, Турция. За работата си Кирезиев извънредно висока оценка. 

На 20 юни българският съдия отпътува за Атина, където ще бъде обучаван една седмица на олимпийските семинари. 

Малко прочут факт у нас е, че в действителност Недялко Кирезив е основателят на гражданската конструкция на ГЕРБ в Бургас през 2006 година, когато неговата компания за таксиметрови и товарни транспорти Еко провежда митингите против дългогодишния кмет на града Йоан Костадинов – за разрушените улици. Стачката на превозвачите в Бургас закупи извънредно огромни размери, откакто срещна поддръжката на столичния кмет Бойко Борисов по това време, който пък бе някогашен бизнес сътрудник на Кирезиев. Когато през 2007 година ГЕРБ завоюваха безапелационно локалните избори, Кирезиев не пожела да се включи в политиката, а продължи да се занимава с превозваческа активност и строителство, както и да развива спорта на територията на Бургас. 

През 2009 година, като изпълнителен шеф на Клуба по свободна битка „ Черноморец “, той покри с отличен тридневни изпити за интернационален съдийски лиценз от Световната федерация по битка ФИЛА.
Кирезиев е ученик на бургаската школа, първенец на България при младежите в свободния жанр в категория до 74 кг. Най-високото му достижение е бронз на Европейското състезание за младежи през 1998 г. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР