Няма индикации за отслабването на вируса SARS-CoV-2, за 18 месеца

...
Няма индикации за отслабването на вируса SARS-CoV-2, за 18 месеца
Коментари Харесай

Биолог от "Станфорд": Очаква се вирусът да става все по-опасен

Няма индикации за отслабването на вируса SARS-CoV-2, за 18 месеца той мутира от истинския ухански до индийския вариант, който е от 3 до 4 пъти по-заразен. Логичното очакване е той да продължи да става все по-опасен.

Това съобщи молекулярният и постепенен биолог от Департамента по генетика в Университета в Станфорд Георги Маринов.

Според него " Делта " разновидността на вируса се развъжда с такива темпове, че антителата не са вероятни да я спрат, което прави новата вълна неизбежна в международен мащаб, освен при ниските имунизационни равнища в България.

Маринов добави, че даже и да имунизираме 100% от популацията, няма да спрем трансмисията на индийския вариант със сегашните ваксини.

Биологът изясни още, че груповият имунитет е изпълним, само че единствено краткотрайно, защото равнищата на антитела спадат.

" В Израел следим, че още веднъж има напредък на случаите, което значи, че успеваемостта на имунизацията там клони към нула. Тя към момента се държи добре по отношение на тежко заболяване, само че се оказва, че след към 6 месеца успеваемостта ѝ стартира да избледнява и след избран интервал от време би трябвало да бъде сложена нова доза. Задължително е това да се случи с хората, които са имунизирани в края на предходната и началото на тази година, само че аз не виждам нещо такова да се прави, най-малко у нас ", сподели биологът.

Според учения вероятността вирусът да е изминал от лаборатория е " 60 на 40 % ", като евентуално обаче не е направено съзнателно, а по-скоро става въпрос за " гаф ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР