Няма готови технически или технологични проекти за неремонтираната част от

...
Няма готови технически или технологични проекти за неремонтираната част от
Коментари Харесай

Все още няма технически проекти за основен ремонт на Аспарухов мост

Няма подготвени механически или софтуерни планове за неремонтираната част от Аспарухов мост. Това излиза наяве от отговор на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков във връзка запитване на народни представители от „ Възраждане “ за главния ремонт на оборудването, научи Moreto.net.

В АПИ са били утвърдени Допълнителни задачи за правене на софтуерни планове със период на осъществяване 15.05.2021 година Проектантите са направили съгласувателни процедури с община Варна по отношение на визията на моста във връзка с парапета, велоалеи, електрическото зареждане на тролейбусната мрежа, осветяване, панорамни площадки и организация на придвижване, само че все още в АПИ планове не са показани, показват от Министерство на регионалното развитие.

Аспарухов мост е част от републикански път и попада напълно в урбанизираната територия на града. Съгласно закона построяването, ремонтът и поддържането на подземните уреди, тротоарите, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване по републиканските пътища в рамките на урбанизираните територии се провеждат от съответната община.

Ремонтните действия следва да стартират след сключване на Споразумителен протокол за взаимно финансиране на обекта във връзка с тротоарните конзоли, пешеходните парапети, контактната мрежа на тролейбусите, осветлението и панорамни площадки на оборудванията, сред АПИ и община Варна.

Очаква се обектът да бъде очакван в капиталовата стратегия на АПИ за 2023 година за планиране и следващо строителство.

Основният ремонт ще се извърши с бюджетни средства. Прилежащите инженерни мрежи, като контактната мрежа на тролейбусите и осветлението ще са за сметка на общинския бюджет. Същото ще се уреди в надлежно съглашение сред АПИ и община Варна.

Възложител на ремонтните действия ще бъде Агенция „ Пътна инфраструктура “. Контролът по предоставените действия ще се извършва от самостоятелен строителен контрол според условията на Закона за устройство на територията, определен след процедура по Закона за публичните поръчки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР