Няма фактори, които да говорят за понижаване цените на горивата.

...
Няма фактори, които да говорят за понижаване цените на горивата.
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Няма фактори, които да говорят за понижаване цените на горивата


Няма фактори, които да приказват за намаление цените на горивата. Това, което следим сега е задържане на цените на суровия нефт, защото американците освободиха стратегическите си ресурси, само че това е един кратковременен резултат. Ще продължи 2-3 месеца и цените още веднъж ще тръгнат нагоре, защото търсенето е по-голямо от предлагането.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„ Продължава да нараства суровият нефт. Котировките потеглиха нагоре, откакто се чуха вести за опция на въвеждане на ембарго на съветския нефт от страна на Европейски Съюз. Има риск 20% - това е съветският експорт на нефт за света да изчезне. Най-важното, с цел да не забележим някакви шокове, е да няма ембарго върху съветския нефт “, добави той.

Бенчев добави, че България е в топ 3 в Европа на страните без такси за цените на горивата, както и че сме и в топ 3 в Европа по най-ниска цена на горивата.

„ Ако преди известно време хората пълнеха половин или един контейнер по бензиностанциите, в този момент пълнят за избрана сума. Това са 20,30,50 лева, което като количества е доста по-малко, тъй като цената е по-висока. И ние, като търговци, нямаме никакъв интерес цените да бъдат високи, тъй като това понижава потреблението. Но няма какво да се направи в тази обстановка “, съобщи още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР