Няма друг като . С изпъчени гърди той гордо обикаляше

...
Няма друг като . С изпъчени гърди той гордо обикаляше
Коментари Харесай

30 г. от смъртта на вечния Фреди Меркюри

Няма различен като. С изпъчени гърди той гордо обикаляше по сцената, облечен в лъскави еластични панталони. Пристъпваше като петел, въртеше се с присъщото за него придвижване в ханша и свиваше едната си ръка в пестник. В другата стискаше микрофона, подложен на стик. За вокала на " " излизането на сцената с класическа стойка за микрофон бе немислимо, напомня Дойче веле.

Истинското име на Фреди Меркюри е Фарук Булсара. Той е роден на 5 септември 1946 в Занзибар. Израства в Индия, а на 17 години емигрира със фамилията си в Лондон. Там се среща с китариста и барабаниста Роджър Тейлър, като в началото им оказва помощ по време на турнета. Малко по-късно стартира да композира и извършва лични песни в разнообразни групи.

През 1970 се ражда " Queen ". Фреди (наричан по този начин още от ученическите си години) си избира артистичното фамилно име " Меркюри ". По-късно Брайън Мей споделя, че то е от една от песните, писани от Меркюри ( " My fairy King " ) за първия им албум. " Майко Меркурий, виж единствено какво ми предизвикаха... " На въпроса дали имал поради личната си майка, Фреди дал отговор: " Да. Отсега нататък аз съм Фреди Меркюри. "

През първите години " Queen " са принудени да се задоволяват с минимални триумфи. През 1975 обаче те съумяват да създадат същински удар - освен това с оперна подигравка. И през днешния ден " Bohemian Rhapsody " си остава най-известната ария на групата. Тя носи на четиримата музиканти безчет оценки и е първият им шлагер, стигнал до първото място в музикалните ранглисти.

Седмици наред албумът " A Night at the Opera " заема първото място в английските чартове - както и съвсем всички последващи албуми на " Queen ". Музикантите пробиват и в Съединени американски щати, където също оглавяват разнообразни ранглисти. " Queen " се трансформират в една от най-успешните групи на всички времена. Четиримата потеглят на турнета, а билетите за концертите им постоянно са разпродадени.

Фреди Меркюри пази персоналния си живот в загадка. След като се разделя с приятелката си Мери Остин, пред която признава, че е хомосексуален, вокалът на " Queen " има няколко връзки с мъже. През 1980-те години из хомосексуалните среди стартира да се популяризира вирусът на СПИН.
Излезе ново издание на " Фреди Меркюри: Биография "
Знаете ли, че първата група, която Фреди Меркюри основава носи името The Hectics. Това се случва още в бриантското учебно заведение „ Сейнт...

Никой не знае по кое време тъкмо Фреди Меркюри е схванал, че е болен от СПИН. Първоначално той резервира диагнозата в загадка и продължава с цялостни сили да написа нови и нови песни. На пазара излиза албумът " Miracle ", а измежду почитателите стартира да се разнася слухът, че " Queen " са пред раздробяване. Те обаче бъркат.

Заедно с оперната дива Монсерат Кабайе Фреди Меркюри записва баладата " Барселона ". Те имат две взаимни участия - и двата пъти обаче на плейбек. Всъщност испанската оперна певица извършва тази ария онлайн един-единствен път: придружавана от видеозапис на Фреди на финала на Шампионската лига в Барселона през 1999.

Последната обществена демонстрация на Фреди Меркюри е през февруари 1990 при връчването на Brit Awards, където получава " Почетната премия за изключителни достижения в английската музика ". Той е доста измършавял и много въздържан по време на церемонията. Макар че всички знаят, че нещо не е наред, той самият не желае и да чуе за това. През 1991 " Queen " издават албума " Innuendo ".

Ден преди гибелта си, Фреди Меркюри оповестява, че е болен от СПИН и по този начин поставя завършек на спекулациите по отношение на здравословното си положение. Той умира на 24 ноември 1991 от пневмония. През 1996 на едно от обичаните му места - в швейцарския град Монтрьо, е издигната негова скулптура. Обложката на албума " Made in Heaven ", публикуван след гибелта му, изобразява гърба на статуята на фона на Женевското езеро.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР