Няма друг бизнес като шоубизнеса, както се казва. През миналия

...
Няма друг бизнес като шоубизнеса, както се казва. През миналия
Коментари Харесай

Истинските имена на най-известните актьори и актриси

Няма различен бизнес като шоубизнеса, както се споделя.

През предишния век филмовите звезди постоянно са приемали нови имена по разнообразни аргументи – от отбягване на расови предубеждения до чиста волност. Сега сме събрали за вас по-любопитните случаи, за които може би не знаете, че са сменили името си, и на които може би в никакъв случай повече няма да гледате по същия метод.

Една от най-простите промени е на един от най-известните мъже на планетата: Трудно е да мислим за Брад Пит като за нещо друго от Брад Пит. Но звездата от „ Имало едно време в Холивуд “ и притежател на Оскар, е роден като Уилям Брадли Пит. Бил Пит просто няма същото звучене, нали…

Подобно на Брад Пит, певецата, а към този момент и актриса, от Барбадос професионално се подвизава с второто си име. Родом тя се споделя Робин Риана Фенти. „ Някак към този момент съм привикнала прекомерно доста с Риана, Риана, Риана “, споделя тя пред Rolling Stone, като отбелязва, че околните ѝ другари и фамилията ѝ към момента я назовават с първото ѝ име. „ Когато чуя Робин, незабавно се обръщам. “

Рожденото име на Хепбърн – щерка на холандска благородничка – е Одри Катлийн Рустън, а е кръстена с името Еда Катлийн Хепбърн-Рустън. Професионалният ѝ псевдоним е по-елегантен, само че въпреки всичко щеше да е прелестно да забележим „ Моята прелестна лейди с присъединяване на Еда Хепбърн-Рустън “.

Име като Илиена Лидия Василиевна Миронова основава чувството, че Хелън Мирън е родена в съветска кралска фамилия, само че тя е дете на дипломат-емигрант, който става водач на такси в Лондон. Баща ѝ, Василий, и майка ѝ, британката Катлийн, англицизират фамилното име на Мирън през 50-те години на предишния век. През 2003 година, след четири десетилетия работа на екран (плюс „ Калигула “), Мирън е удостоена с купата Дама-командор на Ордена на Британската империя, което прави името ѝ още по-впечатляващо.

Моделът Деми Джийн Гайнс трансформира името си, когато се омъжва за музиканта Фреди Мур на 18-годишна възраст и резервира семейството след развода им няколко години по-късно, като го употребява за ролята си в сериала „ General Hospital “. Съществува и известно комплициране по отношение на първото ѝ име, като някои изявления я назовават Демитриа, макар че Мур удостоверява, че Деми в действителност е рожденото ѝ име.

 Michael Keaton (NYCC 2014) (cropped)

Звездата от „ Батман “ Майкъл Кийтън е образец за артист, който е трябвало да смени името си, тъй като в Гилдията на филмовите артисти към този момент е имало артист с неговото име. А когато разберете, че рожденото име на Кийтън е Майкъл Дъглас, евентуално ще си визиите за какво му се е наложило да си избере ново. И в действителност първо си мисли да стане Майкъл Джексън. В последна сметка обаче се стопира на „ Кийтън “ и то не по някаква съответна причина (макар че има един необятно публикуван слух – повече за него по-долу). Майкъл и до ден сегашен по паспорт е Дъглас.

Откакто Майкъл Дъглас трансформира името си, се носи слух, че го е избрал поради увлечение към актрисата от „ Ани Хол “ и повсеместен исполин Даян Кийтън. Майкъл отхвърля това изказване. Но също така – Даян в действителност не е Кийтън. Актрисата е родена като Даян Хол; тя избира моминското име на майка си за собствен театрален псевдоним. (И да, фактът, че споделя семейството с един от най-известните си герои, е напълно умишлен).

 Exploded Whoopee Cushion

Упи. Забавно име за занимателен човек. Тя стартира живота си като Карин Илейн Джонсън, а прякорът ѝ, който става и театрално име, в действителност идва от шеговитите възглавнички, които бяха известни и тук за малко. Голдбърг признава по време на изявление с Греъм Нортън: „ Театрите, в които играех, бяха доста дребни, тъй че, в случай че имаш газове, всички чуваха. А за мен споделяха, че съм като тези възглавнички. “

С естествена заложба за сцената, Фредерик Остерлиц се трансформира в най-известния американски танцьор на XX век. Майката на Астер е тази, която трансформира името му: Когато фамилията се пробва да стартира двете си деца във водевилният отрасъл, тя се отхвърля от фамилното име и го заменя с Астер, когато той е на 18 години.

Има спорни сведения за това по какъв начин Стефани Джоан Анджелина Джерманота получава театралното си име. В едната версия продуцентът и тогавашно гадже Роб Фусари съпоставя звученето на Стефани с песента „ Radio Ga Ga “ на Queen. Фусари си приписва заслугата за цялостното име, като споделя, че телефонът му автоматизирано е коригирал „ Radio “ на „ Lady “, когато един ден ѝ изпратил SMS. (Той предава тази версия на историята, когато съди някогашната си през 2010 г.) Гага обаче оспорва този спомен; тя споделя, че е харесала по какъв начин величествената грациозност, загатната от „ Lady “, се компенсира и заиграва с шантавостта на „ Gaga “.

Ненадминат като звезда на бойните изкуства, Чан е роден като Чан Конг-сан в Хонконг. Прозвището „ Джаки “ получава, до момента в който работи в строителството, когато е в колежа; по добектите той работи с мъж на име Джак, който го назовава „ Малкия Джак “. Майката на Чан пък го назовава Пао Пао („ Гюле “) като бебе и е малко разочароващо, че това не се трансформира в театралното му име.

Обикновено начинаещите артисти трансформират по-тромавата част от името си на нещо съвсем безвкусно и безобидно. Точно противоположното е казусът с Аманда Лий Роджърс, която на 15-годишна възраст законно трансформира името си на шекспировото „ Порша “. „ В ретроспекция мисля, че това значително се дължеше на битката ми с това, че съм гей “, споделя де Роси пред The Advocate. „ Просто нищо не ми пасваше и се пробвах да намеря неща, с които да се разпознавам, и по този начин се появи името ми. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР