Няма договорка председателят на парламента да се избира на ротационен

...
Няма договорка председателят на парламента да се избира на ротационен
Коментари Харесай

Нинова: Няма договорка аз да съм председател на НС

Няма сделка ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип, нито водачът на Българска социалистическа партия ще е първият подобен.

Това разгласи самата Корнелия Нинова в изказване от "Позитано " 20, представена от "Фокус ".

"Вчера от едно писмо от партия излезе информация, която виждаме, че през целия ден се постанова като решение, че четирите партии в бъдещо съдружно държавно управление, сме се договорили ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип за по една година от четирите партии и че аз ще съм първият подобен ръководител на Народното събрание. Това изрично не дава отговор на истината. Такава сделка нямаме нито за ротационен принцип, нито че аз ще съм първия ротационен ръководител. Най-малкото щях да знам за това ", съобщи Нинова.



"Нищо от написаното и оповестено за Българска социалистическа партия и като имена от Българска социалистическа партия, не дава отговор на истината. Нито едно от имената, които се спрягат като декларирани от нас, като искания за министри, министерства и така нататък не дава отговор на истината. Първо, тъй като тези имена не са обсъждани вътре в партията, какъвто е редът на Национален съвет. Ние сме партия с ред и правила ", акцентира Корнелия Нинова.

"Бихме желали да кажем няколко неща, които се отнасят до "БСП за България " и до имена от "БСП за България ", само че преди този момент няколко кардинални. Първо, удостоверяваме още веднъж волята си да поставим старания да има постоянно държавно управление, което да преведе страната и хората през рецесиите и да стартира същинската смяна на досегашния модел на ръководство ", уточни Нинова.



"Второ, освен сме заявили, само че и на процедура сме показвали, че се борим със задкулисието както вътре в партията при нас, по този начин и на открито и ще продължим по този начин и не можем да допуснем да се внушава, че участваме в подмолни диалози или сделки. Трето, както знаете, завърши работата на 18 експертни работни групи, които откриха общите неща в стратегиите на 4-те партии. Обаче оттук насетне четвъртото, което желая да ви кажа - останаха противоречиви въпроси. Затова чакаме от мандатоносителя "Продължаваме смяната " да свикат политическата среща на четирите партии или лидерската, както обещахме всички пред вас, с цел да почистим противоречивите въпроси и да проведем политическия диалог с политическите решения, да надградим експертните ", разясни Нинова.

"Пето, вследствие на тази среща и на експертните решения, да се приготви документално съдружно съглашение с доста ясно написани задължения по дати и месеци. Нашата първа грижа е за хората, да осигурим прекосяването през зимата. Думите, че наша първа грижа, са политиките, не са празни от наличие. Искаме на първо място да сложим ясно написано съдружно съглашение с ясни задължения какво вършим с цената на тока, че няма да допуснем от 1 януари битовите консуматори да се включват на свободния пазар, по какъв начин компенсираме приходите на хората, по какъв начин преодоляваме вълната. "

"Шесто, подобен план на съдружно съглашение би трябвало да мине през Националния съвет на Българска социалистическа партия. Не знаем по какъв начин се взимат решенията в другите партии, това са си техни правила и устави, при нас такива решения, изключително толкоз основни за страната не могат да се взимат нито от ръководителя, нито от екипа за договаряния. След като получим план на съдружно съглашение, при започване на другата седмица, привикваме присъствен Национален съвет, с цел да се получи това съглашение утвърждение. Седмо, да се подпише това съглашение и едвам тогава да стартираме да приказваме за имена и постове. Заели сме с тази работа първо, с цел да запазим хората, да преведем страната през рецесията и по-късно да си раздаваме постове. Първо, грижа за хората, постовете ще почакат малко ", сподели Корнелия Нинова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР