Няма данни за замърсяване от Украйна в българската акватория на

...
Няма данни за замърсяване от Украйна в българската акватория на
Коментари Харесай

МОСВ: Няма данни за замърсяване от Украйна в българската акватория на Черно море

Няма данни за замърсяване от Украйна в българската акватория на Черно море, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Резултатите от регулярното проучване на крайбрежните води след разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “, ситуиран на река Днепър на територията на Украйна, не демонстрират замърсяване. Допълнителни инспекции се правят и от Военния научноизследователски транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Прогнозата за северозападната част на Черно море остава устойчиво удобна. Сателитните фотоси също не демонстрират замърсявания в изключителната икономическа зона на България, написа още в известието на Министерство на околната среда и водите. Няма терзания и за зоните за къпане по българското Черноморие.

Проби от морската вода се взимат от 23 точки от Басейнова дирекция „ Черноморски регион “. Басейновата дирекция, дружно с Регионалната лаборатория – Варна наблюдават ежеседмично положението на черноморските води в три спомагателни пункта в бреговата зона – Дуранкулак бряг, Шабла бряг и Калиакра бряг. Министерство на околната среда и водите е в непрекъснат продан на информация с украинските, молдовските и румънските управляващи за евентуално замърсяване на водите в Черно море.

По-рано през днешния ден Министерството на околната среда, водите и горите на Румъния също разгласи, че няма данни за замърсяване на румънската акватория на Черно море.

Сигнали при вероятни признаци за замърсяване по бреговата линия могат да се подават на зеления телефон на Министерство на околната среда и водите - 0887 088 440 или 02/9888205, както и на електронен адрес: [email protected]. Сигнали се одобряват и на зеления телефон на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна - 0884 290 634 или 052/634 582, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас: 0889 096 577 или 056/813 212, Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ – гр. Варна - 0886 406 816.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР