Няма да влезем в пленарна зала, докато не изпълнят и

...
Няма да влезем в пленарна зала, докато не изпълнят и
Коментари Харесай

БСП: Ако Симеонов не подаде оставка, трябва да падне цялото правителство

Няма да влезем в пленарна зала, до момента в който не изпълнят и нашето искане да понесе политическа отговорност човек от управлението на държавното управление (вицепремиерът Валери Симеонов – б.р.), който обиди най-беззащитните – майките на деца с увреждания. Ако той не подаде оставка, ще би трябвало да подаде оставка Борисов и цялото държавно управление.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев във връзка проваленото заради липса на кворум пленарно съвещание, съобщи БГНЕС.
„ Управляващото болшинство би трябвало да обезпечи кворум за съвещанията на Народното събрание, това е парламентарен принцип. Те не идват на работа. Очевидно имат жестоки и непреодолими несъгласия вътре в обединението, за което ние предизвестяваме от дълго време “, счита Гечев.
От левицата се обгърнаха и изрично срещу метода, по който се приема републиканският бюджет за идната година като го дефинираха като „ абсурден и неевропейски “.
„ Другите страни от Европейския съюз от лятото разискват плановете за бюджет. Тук, в България, държавното управление оня ден с изключително съвещание приема и внася бюджета в Народното събрание, след което желае да претупа безусловно за една седмица бюджет за 45 милиарда лв.. Да прокара това, което е заложено в бюджета, без да се вслуша в рекомендациите на опозицията “, счита Гечев.
„ Вчера бяхме очевидци на нещо неповторимо. Три комисии по едно и също време, за първи път в практиката на Европа, преглеждат бюджета на страната си за два часа и половина. Това обикновено ли е? “, попита той.
Според него с някои от заложените параметри в бюджета ръководещите нарушават своите предизборни обещания, както и управническата си стратегия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР