Няма да се толерира по никакъв начин нарушаването на изборното

...
Няма да се толерира по никакъв начин нарушаването на изборното
Коментари Харесай

В 44 секции в област Сливен ще се гласува с хартиени бюлетини

Няма да се толерира по никакъв метод нарушаването на изборното законодателство, съобщи регионалния шеф на област Сливен Минчо Афузов във връзка на платения и корпоративен избор. Той осведоми, че е провел работни срещи със всички институции, директно свързани с опазването и сигурността на вота на 11 юли. В региона от през вчерашния ден тече профилирана полицейска интервенция по предварителна защита на закононарушенията против политическите права на жителите, която ще продължи до изборния развой. 

В 44 секции в региона ще се гласоподава с хартиени бюлетини. Там ще се обърне изключително полицейско внимание, сподели регионалният шеф Минчо Афузов.  

" Ще осигурим и отдалечени места, които не са чак толкоз дребни, където ще има машинно. Там пък се тормозим от други провокации, които биха се получили ", изясни той.  

Афузов сподели още, че след подхванатите ограничения за сигурност в региона вероятността да се прави търговия с гласове е дребна.  

" Ако лица бъдат открити, че се занимават с нарушаването на изборното законодателство би трябвало да си понесат следствията. Не чакам и не желая, само че най-вероятно ще се случи ", добави той.  

От началото на интервенцията по предварителна защита за пазаруването на гласове полицията работи по 18 сигнала на жители, следят се близо 200 души от дейния престъпен контингент, обекти за бързи заеми, извършени са срещи с шефове и притежатели на 20 компании за секване на корпоративния избор. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР