Няма да представлява проблем България да се справи и при

...
Няма да представлява проблем България да се справи и при
Коментари Харесай

Сандов категоричен: Ще се справим и без руски нефт

Няма да съставлява проблем България да се оправи и при догадка, че всички доставки на съветски нефт бъдат прекратени. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов , който взе присъединяване в конференцията " Работеща България за бъдещето на труда ", проведена от КНСБ.
 Компенсации за тока и за май месец, газът можело и да не скочи
Компенсации за тока и за май месец, газът можело и да не скочи

Потвърдиха, че ще желаеме изключение от ембаргото върху петрола

" Сигурността на доставките е обезпечена, въпросът е с цените . Това е и повода България да отстоява изключване от правилото, което сега се готви по отношение на глобите (). Ако не бъдат реализирани тези ангажименти на равнище Европейски Съюз, ще се търсят други разновидности. Но отново споделям - сигурността е обезпечена ", безапелационен бе Сандов, въпреки и невлизайки в детайлности за това не дали горива ще има, а на какви цени ще се продават те.
 Асен Василев: С несъгласие по шестия пакет наказания пазиме българския интерес
Асен Василев: С несъгласие по шестия пакет наказания пазиме българския интерес

Логистиката и транспортите ще бъдат скъпи

И в конкретика - България ще внася нефт вид " Брент " при възбрана на вноса на съветския " Урал " , който все още се търгува на доста по-ниска цена от западния аналог. Нямало и никакъв проблем " Нефтохим " да пренастрои работния си развой, че да преработва различни на съветския нефт. Такава стъпка пък носи опасности от екологична позиция, поради което ще се направи обширен разбор на резултатите върху околната среда.

Сандов бе безапелационен още - бъдещето на родната енергетика носи в основата си плавното затваряне на въглищните ТЕЦ-ове , които все още обезпечават главната част от микса на електрическа енергия.
 Замяната на въглища с газ не е зелена, счита Сандов
Замяната на въглища с газ не е зелена, счита Сандов

Законодателните промени са нужни в съвсем всяка едно от сферите

" Въглищният бранш е един от секторите с неприятно качество на работния развой, опасности за здравето на работещите. Затова търсим положителните решения, които да удовлетворяват районните специфики, потребностите на работещите, намирайки им нова работа, която да е със същите или даже по-добри хонорари. Отделно - изграждащи нови вероятности за районите. А тези райони - Стара Загора, Перник, Кюстендил, имат доста положителни предпоставки за различно развиване отвън въглищния бранш ", сподели министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР