Няма да правим държавен телеком, никога не е имало такава

...
Няма да правим държавен телеком, никога не е имало такава
Коментари Харесай

Без държавен телеком, отсече Събев

" Няма да вършим държавен телеком , в никакъв случай не е имало такава концепция ". Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министърът на превоза и съобщенията Николай Събев.

Той акцентира, че развиването на 5G мрежата в България не е отпаднало от Плана за възобновяване и резистентност, за чиято актуализация страната ни към този момент получи зелена светлина от Европейската комисия. 

В частта цифрова инфраструктура в обявения от държавното управление проект се предвижда повишаване на киберсигурността на администрацията във всички 265 общини, създаване на интернет мрежи с висок потенциал в дребни обитаеми места за 350 хиляди души, както и създаване на свръхскоростен интернет в 24 висши образователни заведения. 

Министър Николай Събев взе присъединяване в съвещанието на ресорната парламентарна комисия, където отговаряше на депутатски въпроси по настоящи тематики в областта на превоза. Той акцентира, че обновеният План за възобновяване и резистентност слага като приоритет железопътния превоз посредством нови планове за влаков състав, цифровизация в бранша и рехабилитация на жп линии.

Източник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР