Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, бихме подкрепили кабинет на

...
Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, бихме подкрепили кабинет на
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи правителство на ИТН, но постави и условия

Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, бихме подкрепили кабинет на " ИТН ", в случай че ни потърсят за съвещания, само че имаме и няколко условия, разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на консултациите с президента Румен Радев.

По думите й в този момент е момента да се сформира устойчиво държавно управление поради рецесията.

Условията на Българска социалистическа партия са поддръжка за бизнеса и жителите, потърпевши от рецесията, задълбочена проверка на ръководството на ГЕРБ, консенсус по Плана за възобновяване и резистентност, по който България ще кандидатства за средства от Европейския съюз, както и промяна на изборните правила. 

Ако Българска социалистическа партия получи третия мандат за сформиране на държавно управление, ще съберем груповите органи на партията и ще решим какво да вършим, разгласи Нинова. 

Президентът Радев още веднъж акцентира, че новото държавно управление не би трябвало да бъде плод на безпринципни обединения. 

" Тук виждам вашата роля, с вашия опит и мъдрост да търсите тези пресечни точки на цели, на ясни цели посредством деен разговор в 45-ия парламент. Народното събрание е гарантът, който би трябвало да създаде новия кабинет ", уточни президентът. 

Той подчертава, че ще попита всяка партия за готовността й за сформиране на държавно управление, в случай че се стигне до хипотетично приемане на трети мандат.

Още по тематиката: 



Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР