Няма да могат да гласуват хората, които на 11 юли

...
Няма да могат да гласуват хората, които на 11 юли
Коментари Харесай

Почиващите няма да могат да гласуват без настоящ адрес в мястото на летуване

Няма да могат да гласоподават хората, които на 11 юли ще са на отмора в страната и не разполагат с регистриран сегашен адрес в обитаемото място, безапелационни са от ЦИК.

Причината -  няма основана процедура за улеснено вписване на краткотраен сегашен адрес макар направените запитвания на ЦИК по тематиката към Министерството на районното развиване и благоустройството, изясни представителят на ЦИК Росица Матева.

„ Законът за гражданската регистрация дава такава опция. Но редът, по който би трябвало да се извърши това нещо, е от компетенцията на Министерството на районното развиване и благоустройството. Избирателите, до приключване на периода, в който могат да подадат заявление за гласоподаване по сегашен адрес, да могат да записват подобен още повече онлайн, тъй като множеството гласоподаватели, които ще бъдат на море, трябваше да отидат на място в общините, в които ще почиват, с цел да записват този сегашен адрес и едвам тогава да могат да подадат, в това число онлайн заявление за гласоподаване по този сегашен адрес “, сподели Росица Матева

От ЦИК припомнят, че срокът за подаване на заявление за гласоподаване по сегашен адрес на идните парламентарни избори изтича тази събота. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР